Afbeelding
Foto: Tamara Tuls Wijker

Kledingbank Egmond: een prachtig initiatief

Algemeen

EGMOND BINNEN - Steeds meer mensen in Nederland verkeren in financiële moeilijkheden. Als gevolg van ziekte, overlijden van de kostwinner, echtscheiding, verslavingen, werkeloosheid of een faillissement. Ze kunnen zichzelf niet meer van kleding en/ of schoeisel voorzien. Dit is een van de redenen waarom Kledingbank Egmond is gestart. Op deze manier willen zij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Gemeente Bergen en omstreken.

Oprichtster Tamara: "Ik ben deze groep begonnen omdat er een groot aantal mensen zijn in onze gemeente die helaas niet genoeg geld hebben om kleding te kopen. Na een geweldige kleding weggeef actie van mijn dochter en mij in januari 2020 hebben wij gezien dat de nood heel hoog is. Daarom ben ik verder gaan puzzelen om een kledingbank te openen. En met inzet van de gemeente hebben wij een tijdelijke locatie gekregen. Want mijn uiteindelijke doel is dat we een permanente locatie toegewezen krijgen en dat de gemeente de huisvestingskosten gaat betalen. Maar tot die tijd kun je ons vinden op Adelbertusweg 42 (grote loods) Egmond Binnen."

Mailadres is kledingbankegmond@gmail.com. Wij zijn geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00, zaterdag van 10.30 tot 13.00. Kunt niet op deze dagen dan kunt u altijd een afspraak maken via de mail. Let op!! U betaald € 1,00 per gezinslid (dus niet per kledingstuk) Neemt u voor bijv. 4 mensen kleding mee dan betaald u € 4,00 Uiteraard is geheimhouding geborgd. Ze kunnen altijd vrijwilligers  gebruiken. Aanmelden via mail! Kleding kan gedoneerd worden tijdens openingstijden mits schoon, heel en netjes.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant