Het eerste exemplaar van De sarcofagen van Heiloo werd, tijdens een online vergadering van het bestuur, door Jaap de Graaf virtueel overhandigd aan  voorzitter Jacob Ouderkerken.
Het eerste exemplaar van De sarcofagen van Heiloo werd, tijdens een online vergadering van het bestuur, door Jaap de Graaf virtueel overhandigd aan voorzitter Jacob Ouderkerken. (Foto: aangeleverd)

Goede berichten Historische Vereniging Heiloo

HEILOO - Zoals u wellicht in de pers heeft gelezen mogen de musea weer open. Alle vrijwilligers van de Historische Vereniging kijken uit naar dat moment. Er wordt in het Historisch Museum druk gewerkt aan de uitgestelde tentoonstelling '75 jaar Vrijheid in Heiloo'. We streven ernaar om op zaterdag 4 juli de deuren weer te kunnen openen voor onze bezoekers. Hoe dat precies geregeld gaat worden, met alle juiste voorzorgsmaatregelen, kunt u binnenkort in de pers lezen.

Ondertussen zijn er in het museum bijzondere dingen gebeurd. De geheel gerestaureerde sarcofaag heeft een mooi plekje in het museum gekregen en zal straks voor alle bezoekers te bewonderen zijn. Mocht u meer over de vier aan het licht gekomen sarcofagen van Heiloo willen weten, dan kunt u de publicatie ‘De sarcofagen van Heiloo’ lezen.

De traditionele Zonnewendewandelingen gaan, zoals het er nu uitziet, door. Vanwege de speciale omstandigheden is er slechts plaats voor 25 personen en wandelen we twee avonden, op zaterdag 20 en zondag 21 juni.

De toneelvoorstellingen 'In het verborgene, een daad van verzet’ gaan door in november. Voor de avondvoorstellingen van zaterdag 7 en vrijdag 13 en voor de middagvoorstellingen van zaterdag 14 en zondag 15 november zijn nog kaarten verkrijgbaar. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan per mail: gieltjes@kpnmail.nl

Voor de Zonnewendewandelingen en de publicatie kunt u telefonisch reserveren op 06-51718363. De publicatie over de sarcofagen kost € 7,95, wordt aan huis bezorgd en kunt u contactloos betalen.

Meer berichten