Café de Wit zal op het Stationsplein een tijdelijk terras openen.
Café de Wit zal op het Stationsplein een tijdelijk terras openen. (Foto: aangeleverde foto.)

Café de Wit open met extra terras

HEILOO - Na weken van opruimen, klussen en schoonmaken gaan ook bij Café de Wit de deuren op maandag 1 juni weer open.

Het café is er klaar voor. Bram Bruin vertelt: "Met medewerking van de gemeente hebben we nu tot half oktober ook een extra stuk terras aan de linkerkant op het Stationsplein. Daar zijn we hartstikke blij mee en we zijn de gemeente dankbaar dat zij hebben meegedacht. Het nieuwe terras is met mooi weer geopend tot 22.00 uur. Dan moet het helaas dicht. Het terras voor het café mag wel tot 00.00 uur open."

Met het oog op het terras op het Stationsplein had Café de Wit een (tijdelijk) zebrapad aangevraagd voor de veiligheid. De gemeente heeft echter besloten om tijdelijke obstakels te plaatsen op de Heerenweg, waardoor er als het ware een soort wegversmalling wordt gerealiseerd. Hierdoor moet de snelheid van de auto's verminderen en kunnen mensen veiliger oversteken. "In de praktijk moeten wij bekijken hoe dit allemaal gaat. Mocht dit niet de juiste oplossing blijken te zijn, dan wordt er gekeken naar een andere oplossing. Hierover houden we nauw contact met de gemeente," aldus Bram.

Voor een plek op het terras hoeven gasten niet te reserveren, voor een plek binnen in het café wel. Dit gaat gelukkig heel eenvoudig via de website www.cafedewit.nl die een dezer dagen online gaat. Naast de gebruikelijke frisse versnaperingen kun je bij Café de Wit nu ook terecht voor een maaltijd. Het café heeft hiervoor de handen ineengeslagen met de naastgelegen restaurants Tumi en Il Corso en samen met hen een menukaart samengesteld. De maaltijden kun je natuurlijk op het terras (of binnen in het café) bestellen en nuttigen.

Meer berichten