Foto: Pixabay
Regio

Mantelzorgcentrum actief betrokken bij coronatest

REGIO - Het Mantelzorgcentrum zet, in samenspraak met GGD Hollands Noorden, extra in om de vragen op te vangen die mantelzorgers hebben over de coronatesten die de GGD aanbiedt aan mantelzorgers. 

Vragen over de gang van zaken rond de test, over beschermende middelen, maar ook het regelen van hulp bij ziekte, vervanging van de mantelzorger, hebben prioriteit bij het Mantelzorgcentrum. Mantelzorgers die vragen hebben, kunnen contact opnemen met het Mantelzorgcentrum: 0224 – 74 50 59

Met de coronatest komt er een einde aan onzekerheid van veel mantelzorgers. Mantelzorgers willen blijven zorgen, maar zijn vaak bang hun naaste te besmetten. Bovendien hebben zij veel vragen. Mantelzorgers die Corona gerelateerde klachten hebben, kunnen zich aanmelden via de website van GGD Hollands Noorden. De tussenkomst van een huisarts is niet nodig.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Castricum tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen, zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

Meer berichten