Woodlock, een van de werken van schildersgroep Weerwerk.
Woodlock, een van de werken van schildersgroep Weerwerk. (Foto: aangeleverd)

Digitale expositie van schildersgroep Weerwerk

HEILOO - De geplande expositie van schilderijen in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo kon vanwege corona niet doorgaan. In digitale omgeving kan de expositie nu toch worden bezocht.

Schildersgroep Weerwerk
Schilderen is een eenzame aangelegenheid. Vier mannen, voormalige studenten van kunstacademie Crejat, hebben daarom een schildergroep opgericht om elkaars werk te bespreken, elkaars visie te scherpen, en jaarlijks gezamenlijk te exposeren, kortom: om elkaar WEERWERK te geven. Weerwerk bestaat uit: Charles Mulder, Janwillem Snieder, Richard Herman, Taeke Kooy en sinds kort Annemarie Kuster.

Groepsthema ‘Gestalten’
Weerwerk kiest periodiek een groepsthema. Afgelopen jaar was dat: ‘Gestalten’. Het thema is bedoeld als inspiratie, en ook als bindmiddel voor de expositie van het zeer verschillende werk. ‘Gestalten’ krijgt in de expositie verschillende betekenissen. Het kan staan voor iets dat (nog) niet precies is gevormd, dat ‘gestalte krijgt’, voor een ‘aanwezigheid’ met een menselijke associatie, off voor rauwe, voorouderlijke figuren, op zichzelf of in een familieopstelling.

www.weerwerkexpo.nl 

Meer berichten