Een werk van Dien Jorien Geertsma.
Een werk van Dien Jorien Geertsma. Foto: aangeleverd

Van buiten naar binnen kijken bij Galerie De Kapberg

22 mei, 16:02 Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Zoals vele musea en galeries is Galerie De Kapberg nog gesloten, maar toch is er een goed zichtbare expositie ingericht. 

Wie door de ramen aan de voorkant van de galerie naar binnen kijkt ziet een selectie van het werk van Dirck Nab, Dien Jorien Geertsma en Ursula Neubauer, die oorspronkelijk in deze periode zouden exposeren. De expositie is een jaar uitgesteld, maar zo is er alvast een voorproefje van te zien.

Van Dirck Nab kennen we vooral het werk dat hij maakt in de duinen. Op de achterwand hangt een groot schilderij met dat thema.

Van Dien Jorien Geertsma is keramiek te zien en twee schilderijen in acryl en pastelkrijt. De belangrijkste inspiratiebron voor haar recente werk zijn berglandschappen, onder andere die van IJsland.

Ursula Neubauer is internationaal bekend door haar grafisch werk maar sinds jaren maakt ze ook video’s. We zien hier een afdruk van een filmstill uit haar laatste video Symbiosis en een carborundum print. Verbondenheid met de natuur is de kern van haar werk.

De tentoonstelling kunt u zien van 22 mei tot en met 26 juni. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Voor meer informatie: www.galeriedekapberg.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief