Mevrouw van Tricht mocht als eerste bezoek ontvangen in de 'babbelbox'.
Mevrouw van Tricht mocht als eerste bezoek ontvangen in de 'babbelbox'. (Foto: aangeleverd)

Eerste bezoek in 'babbelbox' bij Overkerck

HEILOO - Zo'n anderhalve week geleden werd begonnen met de start van de bouw van de bezoekcontainer voor verzorgingshuis Overkerck in Heiloo. Dinsdag 19 mei werd de bezoekcontainer geplaatst en vrijwel direct in gebruik genomen. Aan mevrouw Van Tricht en haar familie de eer om er als eerste gebruik van te maken.

De foto zegt genoeg: blije gezichten! Saskia Borst, welzijnsmedewerker in Overkerck: "We zijn heel blij met de container en vinden het fantastisch dat Maikel de Jong dit heeft weten te realiseren. De eerste bezoeken hebben inmiddels plaatsgevonden en zowel bewoners als bezoek zijn enthousiast. De container krijgt overigens een naam, want 'container' vinden we zo ongezellig klinken. Een van de eerste families opperde de naam 'babbelbox', dus zo gaan we de container noemen."

De familie van de bewoners zijn op de hoogte gebracht van de komst van de babbelbox, waarin via telefoons op de luidspreker met elkaar gesproken kan worden. Online kan de familie een bezoek van 25 minuten reserveren. Uiteraard wordt na ieder bezoek de babbelbox schoongemaakt, zodat een volgend bezoek ook weer veilig plaats kan vinden. Saskia: "We vinden het fantastisch dat we onze bewoners op deze manier meer in contact te kunnen laten zijn met hun familie. Nogmaals dank aan Stam&Co als hoofdsponsor en de hulp en sponsoring van www.schroevengroothandel.nl, M. de Boer Schilderwerken, PontMeyer en Timmerbedrijf B. Hageman, waardoor dit in zo'n korte tijd gerealiseerd kon worden."

Meer berichten