Rogier Swarts uit Heiloo ging als eerste het water in tijdens het zwemseizoen 2020.
Rogier Swarts uit Heiloo ging als eerste het water in tijdens het zwemseizoen 2020. (Foto: STiP Fotografie)

Zwembad Het Baafje opent zijn deuren voor abonnementhouders

HEILOO - Maandag 18 mei, klokslag 9.00 uur, opende zwembad Het Baafje zijn deuren. Een kleine maand later dan gepland. Vooralsnog is het zwembad alleen open voor abonnementhouders.

Jan Oostindie: "Eigenlijk zouden we op 25 april weer voor iedereen open gaan. Helaas hebben we moeten besluiten dat vooralsnog alleen abonnementhouders en mensen met een persoonlijke kaart toegelaten kunnen worden. Alle abonnementhouders en mensen met een twaalfbanenkaart hebben een mail gekregen dat we weer open zijn. Vanaf dinsdag 19 mei is ons reserveringssysteem in de lucht en zal er gereserveerd moeten worden om drukte zoveel mogelijk te vermijden. Zo hebben we van 9.00-12.00 uur banen zwemmen, vanaf dinsdag zal men moeten reserveren voor bepaalde uren, 9.00-10.00 uur, 10.00-11.00 uur of 11.00-12.00 uur. Nu wordt het aanstaande woensdag en donderdag (Hemelvaartsdag) schitterend weer. Helaas zijn wij ook dan alleen voor abonnementhouders geopend."

Jan begrijpt dat het een teleurstelling is voor iedereen die geen abonnement of persoonlijke kaart heeft. Maar het is even niet anders. Vorige week is er met heel veel stress gewerkt om alles Coronaproef te maken. Zo is er een routing met bijbehorende teksten en pictogrammen uitgezet. Verder hoopt Jan dat als de maatregelen versoepelt worden Het Baafje weer open kan voor iedereen. 

De eerste die maandag 18 mei het water in ging was Rogier Swarts uit Heiloo. "Heerlijk dat dit weer kan en het water is ook heerlijk," aldus Rogier, die duidelijk zichtbaar genoot.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten