Michael de Boer (links) en Maikel de Jong werken hard om de bezoekcontainer te maken.
Michael de Boer (links) en Maikel de Jong werken hard om de bezoekcontainer te maken. (Foto: aangeleverd)

Bezoekcontainer voor Overkerck

HEILOO - Net als in alle verzorgingshuizen in Nederland moeten ook de bewoners in verzorgingshuis Overkerck het al twee maanden doen zonder het bezoek van hun familie. Personeel en medewerkers proberen zoveel mogelijk aan te bieden, om contact tussen bewoners en hun familie te kunnen onderhouden.

"Zo doen we bijvoorbeeld aan beeldbellen", vertelt Saskia Borst, welzijnsmedewerker in Overkerck. "Maar het fijnst is het om iemand echt te zien en met elkaar te kunnen praten." Dit zette Maikel de Jong, broer van Saskia, aan het nadenken en hij bedacht een plan om een container om te bouwen tot bezoekcontainer. Maikel is zelf werkzaam bij Stam&Co Infratechniek en had zodoende genoeg kennis en connecties. Hij ging op zoek naar sponsors om zijn mooie idee waar te kunnen maken. En het is hem gelukt. Met behulp van Stam&Co als hoofdsponsor en de hulp en sponsoring van www.schroevengroothandel.nl , M. de Boer Schilderwerken, Pontmeyer en Timmerbedrijf B. Hageman wordt de bezoekcontainer realiteit.

In het weekend van 9 mei gingen de mannen aan de slag. De bouw gaat voorspoedig en het streven is dat in de week van 18 mei de eerste gesprekken kunnen plaatsvinden in de bezoekcontainer. Saskia Borst:"Wij in Overkerck zijn hartstikke blij met dit initiatief. We vinden het fantastisch dat we onze bewoners op deze manier weer meer in contact te kunnen laten zijn met hun familie."

Meer berichten