Jan Klaver, directeur Particulieren & Private Banking van Rabobank Alkmaar e.o., merkt de digitale opmars bij de bank.
Jan Klaver, directeur Particulieren & Private Banking van Rabobank Alkmaar e.o., merkt de digitale opmars bij de bank. Foto: aangeleverd

Virtuele spreekkamer bij bank nieuwe toekomst?

28 apr, 13:02 Algemeen

REGIO - Het coronavirus zorgt ervoor dat nieuwe technologieën gemakkelijker geaccepteerd worden. Steeds meer gaat digitaal. Ook voor het kopen van je huis of het oversluiten van je hypotheek kun je gewoon thuis blijven.

Jan Klaver, directeur Particulieren & Private Banking van Rabobank Alkmaar e.o., merkt deze digitale opmars ook en is er blij mee. "Juist in deze tijd krijgen we veel vragen van klanten die behoefte hebben aan een gesprek over een hypotheek. Voor veel van deze vragen kwamen klanten voorheen naar de bank, nu doen we heel veel gesprekken via video en online. En dat kan prima. Een online videogesprek is eenvoudig en veilig."

Ook blijkt dat het zoeken naar een andere woning gewoon doorgaat. Maar de mensen die een bezichtiging doen zijn wel heel selectief en serieus bij hun keuzes. Klaver: "Wij helpen onze klanten graag bij het regelen van een hypotheek. In deze coronacrisis staat de gezondheid van onze klanten en van onze medewerkers daarbij voorop. Wanneer je een afspraak wil maken hoef je daar de deur niet voor uit. We stimuleren een afspraak eenvoudig en veilig online via een videogesprek. Zo beperken we het fysieke contact om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan."

Ook worden er veel gesprekken gevoerd over het oversluiten van een hypotheek. Je hypotheek oversluiten kan interessant zijn als de actuele rente lager is dan de rente die je nu betaalt. Zo kun je in hetzelfde huis blijven wonen tegen lagere maandlasten. Klaver: "Deze maand hebben we al de nodige oud-DSB-klanten in onze virtuele spreekkamer gehad. Zij kunnen vanaf april kosteloos hun hypotheek oversluiten bij een andere bank."

Informatie over genomen maatregelen rondom hypotheken en consumptieve financieringen staan op www.rabobank.nl/particulieren.

Let op! Geld lenen kost geld < pictogram invoegen >

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief