Foto: Pixabay

Telefonische spreekuren Bibliotheek Kennemerwaard

REGIO - In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard tijdelijk gesloten. Daardoor zijn ook de inloopspreekuren niet te bezoeken. Om inwoners van de gemeenten toch de gelegenheid te geven vragen te stellen bieden de bibliotheken sinds woensdag 25 maart telefonische spreekuren aan.

Spreekuur Taalhuis 
Iedere woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur.
Voor advies en informatie over de Nederlandse taal, kun je terecht bij het spreekuur Taalhuis. Wil je blijven leren? Heb je vragen over wat je thuis kan doen? De medewerkers van het Taalhuis geven je graag advies en tips.

Spreekuur Digitale Overheid
Iedere dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 15.00 uur.
Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste instantie voor het aanvragen van huursubsidie, persoonsgebonden budget (PGB), AOW, studiefinanciering (DUO), wet langdurige zorg (CIZ), een uitkering of een andere vraag voor de digitale overheid? Dan kun je terecht op het telefonisch spreekuur.

Hoe werkt het?
Je belt of mailt naar de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Het telefoonnummer is 072 – 515 66 44. Het mailadres is klantenservice@bknw.nl. De klantenservice medewerker noteert je telefoonnummer of emailadres en zet je vraag door naar een medewerker van het Taalhuis of Digitale Overheid. Vervolgens krijg je telefonisch (tijdens het spreekuur) of via de mail antwoord.

Tot 6 april geen inschrijfkosten
Wil je volledig gebruik kunnen maken van alle online diensten van de bibliotheek zoals e-books en luisterboeken? Tot maandag 6 april betaal je online geen inschrijfkosten als je lid wordt van de bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen zo helemaal gratis lid worden van de bibliotheek (abonnement tot 18 jaar is gratis). Volwassenen betalen tot 6 april ook geen inschrijfkosten bij het afsluiten van een abonnement.

Alle activiteiten bij Bibliotheek Kennemerwaard tot 1 juni geannuleerd
Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de Overheid van 23 maart zijn alle activiteiten in de vestigingen, die gepland staan tot maandag 1 juni geannuleerd. Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je je geld terug.

Heb je vragen neem contact op met de klantenservice: telefoon 072 – 515 66 44 of via het e-mailadres klantenservice@bknw.nl

Meer berichten