Installatie van zonnepanelen op het dak bij een huurwoning in Egmond.
Installatie van zonnepanelen op het dak bij een huurwoning in Egmond. Foto: aangeleverd

Zonnig lichtpuntje voor 6.000 huurders van Kennemer Wonen

Algemeen

HEILOO - De wereld staat momenteel op zijn kop door het coronavirus. In deze tijden is het juist belangrijk om samen, binnen de mogelijkheden die er zijn, elkaar te helpen en het verschil te maken. 

Ecorus Home plaatst sinds 2016 zonnepanelen op de huurwoningen van Kennemer Wonen. Kennemer Wonen en Ecorus hebben de samenwerking voor de komende vier jaar verlengd. Daarmee worden op nog eens 6.000 woningen zonnepanelen geplaatst, zonder huurverhoging.  

Betaalbaarheid & Duurzaamheid
Het plaatsen van zonnepanelen draagt bij aan de betaalbaarheid en duurzaamheid van huurwoningen voor onze huurders. Daarnaast leidt deze maatregel tot een flinke vermindering van de uitstoot van CO2 en dus een bijdrage aan een beter milieu. Directeur-bestuurder Dick Tromp van Kennemer Wonen: “Betaalbaarheid is een belangrijke drijfveer achter dit initiatief. Kennemer Wonen plaatst zonnepanelen op haar huurwoningen zonder huurverhoging. Onze huurders profiteren direct omdat de lagere energielasten zorgen voor lagere woonlasten. Door de maandlasten op deze manier te verlagen, kunnen we echt iets betekenen voor onze huurders”, aldus Dick Tromp. Kennemer Wonen zet hiermee een forse stap om ervoor te zorgen dat in 2050 haar woningvoorraad CO2-neutraal is.


Zonne-energie moet voor iedereen mogelijk zijn
Directeur Bauke Bakker van Ecorus Home: “Ecorus Home helpt woningcorporaties te verduurzamen met zonnepanelen. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zonnepanelen te laten plaatsen. Ook mensen zonder koopwoning of zonder eigen financiële middelen. Ecorus Home verzorgt het gehele zonne-energietraject van A tot Z. De installatie duurt slechts een halve dag. Zo genieten huurders van Kennemer Wonen snel en eenvoudig van hun eigen opgewekte zonne-energie. Na installatie kunnen huurders via een eigen persoonlijke pagina in de app of via de website zien wat de zonnepanelen dagelijks opbrengen”.

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Noord-Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant