Bericht huisartspraktijken Heiloo en Limmen

Foto: Ashkan Forouzani op Unsplash

Aan alle inwoners van Heiloo en Limmen,

Vanwege de situatie rondom het Covid-19-virus (Corona) hebben de huisartspraktijken in Heiloo en Limmen regelmatig overleg om deze lastige situatie het hoofd te bieden.

Zoals bekend uit de media, en gecommuniceerd door instanties als het RIVM en de Rijksoverheid is het advies om met niet ernstige luchtwegklachten thuis te blijven en uit te zieken. Dit om verspreiding tegen te gaan, maar ook om zorginstellingen, zoals huisartspraktijken, de zorg te kunnen laten leveren aan patiënten die de zorg het hardst nodig hebben.

Om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan én vanwege de dreigende tekorten aan beschermingsmiddelen hebben wij besloten dat er een apart spreekuur komt voor patiënten met ernstige klachten van de luchtwegen en vooral bij risicopatiënten. Hierdoor ontstaat een geconcentreerd spreekuur voor mensen die moeten worden gezien met beschermende maatregelen (jas, handschoenen, mondkapje en spatbril) en worden er minder van deze middelen verbruikt.

Als u tot de doelgroep behoort is het volgende voor u van toepassing. Na een telefonische beoordeling (evt. door de eigen huisarts) wordt u uitgenodigd voor het isolatiespreekuur in het gezondheidscentrum Limmen (zijingang, tevens ingang van poli cardiologie NWZ). Dit zal dagelijks worden gehouden in de ochtend en in de middag (tijden worden aangepast aan de zorgvraag). U wordt dan gezien door een van de huisartsen uit Heiloo/Limmen, mogelijk niet uw eigen huisarts. Deze artsen hebben allemaal toegang tot uw dossier en er zal eventueel ook overleg zijn met uw eigen huisarts. Details over de werkwijze worden u verstrekt door uw eigen huisarts/assistente.

We danken u voor uw begrip en wensen iedereen gezondheid toe in deze gekke periode.

Huisartsen Heiloo/Limmen

Tenslotte willen we nog een oproep doen: wanneer u nog persoonlijke beschermingsmaterialen heeft (mondkapjes, liefst met keurmerk FFP1, 2 of 3, plastic schorten, latex/nitriel handschoenen) die u kunt doneren aan de huisartsen, dan kunt u dit laten weten door een mail te sturen naar scheffer@delimmerhuisartsen.nl, dan zullen we contact met u opnemen

Meer berichten