Grote Bonte Specht (Dendrocopos major) -
Grote Bonte Specht (Dendrocopos major) - (Foto: Natuurmonumenten - Xander Sales)

Het broedseizoen is begonnen: tips om de natuur in te gaan

HEILOO - Wat kun je doen nu, behalve thuis zitten? De natuur in! Lekker wandelen, fietsen, hardlopen, spelen! 

Het broedseizoen is begonnen en veel vogels zijn bezig met hun nest en zingen luid. Zingen doen ze om hun territorium te bepalen en vrouwtjes te imponeren. De komende weken zullen steeds meer vogels arriveren uit hun overwinteringsplekken in Zuid-Europa en Afrika. Het gezang wordt steeds gevarieerder. Sta even 15 tellen stil om goed te luisteren hoeveel verschillende vogels je hoort. En zijn dat er een week later meer?

Op www.natuurmonumenten.nl vind je wandelroutes op landgoed Nijenburg maar ook op bijvoorbeeld buitenplaats Beeckestijn en in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ken je de rode route op landgoed Nijenburg al? Of de fietsroute door de Bergermeer? En wat weet jij van bomen? In de nieuwe PuurNatuur van Natuurmonument volop bomenpret, spelletjes en weetjes over bladeren, bloemen en bast. En een uitneembare poster: zoek de dieren die in het bos leven. Leuk om samen met de kinderen op te lossen. Ben je nog geen lid? Dat regel je zelf op https://www.natuurmonumenten.nl/word-lid .

Als je andere mensen tegenkomt in de natuurgebieden gelden de algemene richtlijnen: vermijd drukke plekken, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis.

Meer berichten