Omslag boek. Foto J. Smit oorlogsevacué in Heiloo

Historisch Museum tijdelijk gesloten maar werkt in stilte door

HEILOO - Voor zover nu bekend is, zal het Historisch Museum tot 31 maart gesloten zijn. Jammer genoeg was in het laatste weekend van de tentoonstelling ‘De Kring van Heiloo’ niet meer te bekijken. 

Maar, volgend jaar is er weer een Boekenweek en wie weet kunnen we de expositie dan nog een keer maken. Er zal dan waarschijnlijk ook een nieuwe publicatie over de 'De Kring van Heiloo' zijn. Daar wordt nu hard aan gewerkt. De toneelvoorstellingen ‘In het verborgene, een daad van verzet’ gaan vooralsnog gewoon door. De première is op 24 april. Die avond is uitverkocht. Voor de andere voorstellingen zijn nog kaarten te bestellen per mail gieltjes@kpnmail.nl 25, 26 30 april en 1, 2, 3 4 mei (voor 4 mei nog 4 kaarten)

De opening van de nieuwe tentoonstelling 75 jaar Vrijheid in Heiloo is uitgesteld. U wordt via de pers, of via onze site www.hvheiloo.nl op de hoogte gehouden van de nieuwe openingsdatum. De Historische vereniging had zich zeer verheugd op deze nieuwe tentoonstelling. Veel bewoners van Heiloo hebben gebruiksvoorwerpen voor deze tentoonstelling in bruikleen gebracht. Wees ervan verzekerd dat er goed op gepast wordt. Mocht u toch willen lezen over de oorlogsjaren in Heiloo, het boek 'Heiloo, een dorp in oorlogsjaren' is ook online te koop. historischeverenigingheiloo@gmail.nl Het boek kan daarna bij u thuis bezorgd worden. Over onze andere gemaakte plannen de fietstochten langs de 26 Stolpersteine in Heiloo, de oorlogswandelingen, de rondleidingen op Nijenburg, de presentaties in ons museum, daarover zullen we u op de hoogte houden. 

We hadden het ook graag anders gezien maar het is nu eenmaal zo, een historische gebeurtenis waar, wie weet, over 25 jaar een nieuwe tentoonstelling over gemaakt wordt in het Historisch Museum Heiloo.

Meer berichten