Rob Tromp.
Rob Tromp. Foto: STiP Fotografie

Het Lichtadviesbedrijf

Algemeen Bedrijf Belicht

Adres: De Hoefsmid 20, 1851 PZ Heiloo; telefoon 06-45550525; website: www.lichtadviesbedrijf.nl; e-mail: info@lichtadviesbedrijf.nl

Lichtadvies op maat.

Veel mensen verduurzamen hun huis. Hierbij is het vervangen van lichtbronnen essentieel. De ouderwetse gloeilampen en tl-buizen worden vandaag de dag vervangen door ledverlichting. Maar deze verlichting vraagt vaak om een heel ander lichtplan. Het Lichtadviesbedrijf kan u hierbij helpen.

Rob Tromp: “Ons lichtadvies begint bij het bekijken van de ruimte aan de hand van tekeningen en foto’s van de huidige situatie. Daarnaast nemen wij op wat de wensen zijn van de klant en of er donkere plekken zijn in de ruimte. Ook komt de indeling van de ruimte aan bod. En last but not least bespreken wij het budget van de klant. Wij kunnen klanten in zowel bestaande bouw als in nieuwbouw advies geven.”

Na grondige bestudering en gesprekken wordt een vlekkenplan gemaakt. Dit is een opzet naar een uiteindelijk lichtplan. Het complete lichtplan bestaat uit een plattegrond met daarop aangegeven de armaturen, compleet met maatschetsen, benodigde spannings- en stuurleidingen en armatuuromschrijving. Het lichtplan wordt door middel van een 3D-presentatie aan de klant getoond.

“Wij hebben geen fysieke winkel maar kunnen de in het plan voorgeschreven armaturen wel bemonsteren en leveren. Wij kunnen de armaturen tegen een gunstig tarief inkopen voor de klant maar de klant is ook vrij om deze armaturen zelf te kopen waar hij maar wil. En mocht de klant zelf verlichting hebben gekocht en niet weten hoe deze te installeren dan kunnen ze altijd met ons contact opnemen voor een erkend elektrotechnisch installatiebureau. Door ons uitgebreide netwerk is er altijd wel een bureau in de buurt van de klant dat wij kunnen aanbevelen, zelf installeren doen wij niet.”

Daarnaast kan men ook bij Het Lichtadviesbedrijf terecht als men een probleem heeft met verlichting. Bijvoorbeeld dimproblematiek of trillende lampen. Bij Het Lichtadviesbedrijf gaat men op zoek naar het probleem. “Door onze jarenlange ervaring kunnen wij vaak snel vinden waar het probleem door veroorzaakt wordt,” aldus Rob.

Naast het adviesbureau heeft Rob ook nog een eigen productiebedrijf in industriële verlichting, LEDline BV.

Bij LEDline BV wordt veel met producten uit Europese landen gewerkt. Daarnaast werkt men voor het assembleren graag samen met sociale werkplaatsen.

Ook an het milieu wordt gedacht. Naast de ledverlichting is er nog een andere kleine bijkomstigheid. Bij LEDline werkt men met zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Rob: “Wij werken met speciaal ontworpen transportkarren. Wij doen de goederen voor de klant in deze kar. Deze kar gaat naar de klant. Daar haalt het installatiebedrijf de goederen uit de kar en installeert deze. Dit scheelt tijd met in- en uitpakken, materiaal en afvalstroom.”

Wilt u meer informatie? Rob Tromp houdt eens per maand spreekuur in de winkel van Heiloo Energie in Winkelcentrum ’t Loo. De datums van dit spreekuur vindt u op de website van Heiloo Energie, www.heilooenergie.nl, onder het kopje agenda.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant