Afbeelding
Foto: Alex Tijm

Les van Anne: de enige website in Nederland met uitleg door een échte juf!

Algemeen Bedrijf Belicht

website: www.lesvananne.nl; e-mail: info@lesvananne.nl

Anne Schouten is de oprichter en eigenaar van Les van Anne. Na haar opleiding tot leraar basisonderwijs gaf zij les op verschillende basisscholen in Heiloo en omstreken. Haar werk als lerares heeft zij later gecombineerd met het werk van intern begeleider. Maar de aandacht die zij als lerares zo graag wilde geven aan leerlingen kon zij, omdat daar gewoonweg geen tijd voor is, niet altijd geven. Daarom startte zij na een aantal jaar lesgeven haar eigen praktijk voor bijles aan huis.

Anne: "Kinderen verliezen snel hun zelfvertrouwen als ze merken dat bijvoorbeeld rekenen niet lukt. Daarom richtte ik in 2013 mijn eigen praktijk op voor het geven van bijles. Hierdoor kon ik kinderen meer aandacht geven. Al snel had ik een wachtlijst, waardoor ik weer niet iedereen kon helpen. Zo ontstond het idee om de lessen op te nemen."

Mede-oprichter en -eigenaar Alex, verantwoordelijk voor de fotografie en videografie, bedacht samen met Anne een concept en na bijna twee jaar voorbereiding kwam Les van Anne online.

De videolessen zijn ontwikkeld om kinderen de extra rekenuitleg te geven die ze nodig hebben. Hierdoor ontwikkelen ze hun vaardigheden voor rekenen en hun zelfvertrouwen. Les van Anne is een uitgebreide leermethode voor thuis. Je hoeft dus niet meer de deur uit om bijles te volgen. Anne behandelt alle rekencategorieën volgens de landelijke leerlijnen, zoals breuken, deelsommen, meten, splitsen tafelsommen, klokkijken en meer. Bij iedere les hoort een werkblad waarmee de kinderen meteen kunnen oefenen.

Anne: "Soms is het lastig voor een kind om iets meteen te begrijpen. In de klas krijgen kinderen vaak maar één of twee keer uitleg. Bij Les van Anne kunnen kinderen de rekenlessen zo vaak als zij willen terugkijken. Als ze meer tijd nodig hebben om na te denken, kan de video ook worden gepauzeerd. En mocht een kind uit een hogere groep de basis niet begrepen hebben, dan kan het altijd een video van een lagere groep bekijken. Passend onderwijs dus voor ieder kind!"

Inmiddels staan er op de website van Les van Anne al meer dan 180 rekenlessen voor kinderen van de basisschool.

Bij Les van Anne kun je een maandabonnement of een jaarabonnement afsluiten. Na het afsluiten van een abonnement hebben kinderen toegang tot alle rekenvideo’s en alle bijbehorende werkbladen van Les van Anne. Ze kunnen de lessen zo vaak als ze willen bekijken en herhalen. Anne: "Het doel is om alle kinderen met zelfvertrouwen en plezier te laten rekenen!"

Voor lezers van de Uitkijkpost heeft Anne een leuke korting. Door naar de website www.lesvananne.nl te gaan en daar de code ‘uitkijkpost20’ in te voeren, krijgt u deze week 20% korting op de eerste betaling.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio