Foto: Alexandra Dech op Unsplash

Wout Bakker herpakt zich

AKERSLOOT - Wout Bakker uit Heiloo heeft donderdag de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen. 

Wout Bakker mocht op Sportcomplex de Cloppenburgh de overwinning mee terug naar Heiloo nemen. Vorige week kreeg hij een behoorlijke tik op de broek van Harm Bouma, die er deze wedstrijd niet bij was. De barre weersomstandigheden weerhielden een paar dapperen er niet van de strijd met elkaar aan te gaan. Achter latere winnaar Wout Bakker, voor niemand bereikbaar, leek Schagenaar Gerrit Jansen lange tijd aanspraak te kunnen maken op een tweede plek, omdat de achter hem rijdende Bob Scholten (Akersloot) geen bedreiging scheen te zijn. Maar dat pakte plotseling heel anders uit. 

Met nog ongeveer nog drie omlopen te gaan klapte Gerrit Jansen door de bittere omstandigheden en de zware inspanning volledig in elkaar, waardoor Bob Scholten de in eerste instantie onoverbrugbare achterstand in een mum van tijd wist te overbruggen en Jansen passeerde, die bij de finish met de derde plek genoegen moest nemen.

Meer berichten