Onder toeziend oog van wethouder Opdam en voorman Ben (wijkteam noord, beheer openbare ruimte), snoeien Phileine en Annabel de knotwilg.
Onder toeziend oog van wethouder Opdam en voorman Ben (wijkteam noord, beheer openbare ruimte), snoeien Phileine en Annabel de knotwilg. (Foto: STiP Fotografie)

Achtentwintig nieuwe knotwilgen voor de Hoogeweg

HEILOO - Woensdagmiddag 12 februari plantten wethouder Rob Opdam en bewoners de laatste 3 knotwilgen aan de Hoogeweg. In totaal zijn er 28 nieuwe bomen geplant. Deze komen in de plaats van de 22 knotwilgen die een jaar geleden verwijderd waren.

Een jaar geleden moesten 22 knotwilgen verwijderd worden aan de Hoogeweg vanwege de aanleg van nieuwe ondergrondse infrastructuur. De nieuwe gekweekte  knotwilgen met kluit zijn 8 jaar oud. Bij knotwilgen hangen de takken vrij laag. Dit kan het verkeer hinderen. Omdat knotwilgen extra onderhoud vragen, is hierover gesproken met de bewoners van de Hoogeweg. Het onderhoud en beheer wordt door hen opgepakt. De bewoners zorgen dat de rijbaan en het voetpad vrij blijven van belemmerende takken. Eén keer in de drie jaar verwijderen ze alle takken van de boom (knotten). 

Voordat de nieuwe knotwilgen geplant konden worden moesten ze eerst gesnoeid worden. Wethouder Opdam kreeg assistentie van twee jongedames die duidelijk meer groene vingers hebben dan de wethouder. Annabel (6) en Phileine (4) klaarden het klusje en toen konden de laatste 3 knotwilgen de grond in.

Meer berichten