De Rabo AZ Foodtour behandelt de thema's voedsel en gezonde voeding. Hier bekijken leerlingen de schijf van vijf.
De Rabo AZ Foodtour behandelt de thema's voedsel en gezonde voeding. Hier bekijken leerlingen de schijf van vijf. (Foto: Ed van de Pol)

Recordaantal inschrijvingen voor Rabo AZ Foodtour 2020

REGIO - De Rabo AZ Foodtour bereikt dit jaar een ware mijlpaal: maar liefst 100 schoolklassen hebben zich ingeschreven voor dit interactieve lesprogramma. Het programma is bedoeld voor de groepen 7 en 8 en behandelt de thema’s voedsel en gezonde voeding, op een even leerzame als ludieke manier. 

"De Rabo AZ Foodtour linkt deze thema’s aan het milieu, met de spelers van AZ als rolmodellen. Dat is een unieke combinatie," aldus Tim Kesselaar, onderwijzer bij basisschool De Zes Wielen uit Alkmaar. "Wij doen voor de derde maal mee aan het lesprogramma en de kinderen zijn weer super enthousiast." Dinsdag 11 februari is de aftrap gegeven voor de Rabo AZ Foodtour 2020. 

Leerlingen worden vloggers
De lesstof wordt met filmpjes van AZ-spelers, -trainers en voedingsdeskundigen aan de klas gepresenteerd. De leerlingen voeren opdrachten uit en leggen die vast in vlogs. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Persoonlijke peptalk van AZ-spelers
Voorheen verzorgden de spelers en trainers van AZ de aftrap van de Rabo AZ Foodtour, maar deze keer is ervoor gekozen de deelnemers vlak voor de eindsprint te voorzien van een extra peptalk. Op dinsdag 24 maart bezoeken de AZ-sterren alle deelnemende scholen. ‘Dat bezoek van AZ heeft iets heiligs,’ aldus Kesselaar.

De Rabo AZ Foodtour is een initiatief van Rabobanken Alkmaar e.o., Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Zaanstreek. De banken ontwikkelden het lesprogramma in samenwerking met AZ Alkmaar en GreenPort NHN. Vorig jaar sloten zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan.

Meer berichten