Archieffoto Timmerdorp Akersloot op het veld aan de Roemersdijk.
Archieffoto Timmerdorp Akersloot op het veld aan de Roemersdijk. (Foto: Aangeleverd)

Akersloters overvallen door komst containerwoningen

AKERSLOOT - Op het veld aan de Roemersdijk en op de hoek van de Hoornselaan en de Hoogegeest komen veertig flexwoningen die tijdelijk plaats moeten bieden aan statushouders, jongeren, spoedzoekers en starters, zo maakte gemeente Castricum vorige week bekend. De directe omwonenden voelen zich overvallen door het nieuws en zijn een belangengroep gestart om hun zorgen te uiten. 

"Waar men zich de meeste zorgen over maakt zijn de locaties, de doelgroepen en het gebrek aan informatie dat de gemeente geeft. Dit komt ook door de geheimhouding die men betracht nadat er vragen werden gesteld over een locatie voor flexwoningen in oktober 2019. Het werd zelfs schriftelijk ontkend dat er plannen zouden zijn voor de bouw van flexwoningen op deze locatie en mochten er plannen zijn dan zouden omwonenden direct in kennis worden gesteld," aldus John Kok namens belangengroep flexwoningen Akersloot.

De belangengroep besloot een spoedbijeenkomst te organiseren in de Storeyclub om te inventariseren hoe de buurt over de plaatsing van de flexwoningen denkt. Er kwamen bijna 150 bezorgde omwonenden op af. Niet alleen omwonenden maken zich zorgen. Het veld aan de Roemersdijk wordt gebruikt door onder meer het circus en het Timmerdorp. Ook de organisatie van het Timmerdorp is overvallen door de plannen. "Er zijn natuurlijk positieve geluiden van jongeren en starters, die al jaren een woning zoeken, maar zodra zij horen wat er in de brief van de gemeente staat haken zij af," vertelt Kok.

De belangenvereniging wil eerst duidelijkheid over het plan, voor zover er een plan is. "Wij weten namelijk ook niet meer dan wat wij via de pers en de uitnodigingsbrief horen," legt Kok uit. Dinsdagavond 11 februari organiseert de gemeente een inloopavond. 'U ontvangt deze brief omdat er kans bestaat dat de woonunits in uw buurt geplaatst worden. We benadrukken dat de inpassing in de omgeving zorgvuldig en in overleg met u gebeurt', zo is er te lezen in de uitnodiging. Tijdens de inloopavond krijgen de omwonenden een indruk van de woonunits.

Meer berichten