Foto: aangeleverde foto.

Peuters worden kunstenaars op de Paulusschool

HEILOO - Op vrijdag 7 februari stonden de deuren van de Paulusschool open voor belangstellenden ouders en voor peuters die al spelend de school konden ontdekken.


Ook een grote groep kinderen van kinderdagverblijf de Vogeltuin bezocht de ontdekochtend. Het doel van dit bezoek was om samen met andere peuters en de vertrouwde pedagogische medewerkers van de Vogeltuin te ervaren hoe het er op de basisschool aan toe gaat.
Omdat er in de hele school momenteel wordt gewerkt binnen het thema “Kunst”, werden ook de peuters echte kunstenaars! Kinderen uit groep 7-8 lazen voor uit prentenboeken over kunst en speelden poppentheater over kunst. De peuters mochten zelf een kunstwerk maken en in de speelzaal hun motorische kunsten vertonen. Ook was er ruimte om mee te spelen in de groepen 1-2, bijvoorbeeld in de bouwhoek of in de huishoek. Aansluitend werd er samen muziek gemaakt in het muzieklokaal, waarbij de kinderen uit groep 7-8 de muzikale begeleiding verzorgden op piano, gitaar en mondharmonica.
Ouders die ook nieuwsgierig zijn geworden naar het onderwijs op de Paulusschool, zijn altijd welkom voor een persoonlijke rondleiding of bij een van de ontdekochtenden. De volgende ontdekochtend is op woensdag 18 maart van 9.00-11.00 uur. Ook alle peuters zijn dan natuurlijk weer van harte welkom om te komen spelen! Meer informatie over onze school kunt u vinden op de website van de school, www.depaulusschool.nl

Meer berichten