Het Sweelinck Barokorkest brengt 'Capriccio Stravagante' in de Cultuurkoepel.
Het Sweelinck Barokorkest brengt 'Capriccio Stravagante' in de Cultuurkoepel. Foto: aangeleverd

Koepel Keuze: Sweelinck Barokorkest met Capriccio Stravagante

Cultuur

HEILOO - Bij de programmeurs van de Cultuurkoepel komen regelmatig juweeltjes langs die een breed publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder de noemer 'Koepel Keuze' brengt de Koepel daarom een serie optredens waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond.

Dit keer het Sweelinck Barokorkest, het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam, waar de Cultuurkoepel een innige samenwerking mee heeft. Dit keer brengt het orkest 'Capriccio Stravagante', strijkers in de 17e eeuw: van oorstrelend intiem tot geselend virtuoos, van serieus concertrepertoire tot programmamuziek die afwisselend serieus en grappig is. Er wordt gehuild, gelachen, geschermd, geblaft en gemiauwd. Violiste Antoinette Lohmann, specialist in dit repertoire, heeft een programma samengesteld waarin de studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen laten horen wat ze in huis hebben.

Zondag 2 februari om 14.30 uur (zaal open 14.00 uur) in de Koepel Heiloo. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan uw kaarten à € 2,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of koop ze bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant