Afbeelding

Ontdek de leukste trends van 2020

Algemeen

Een nieuw jaar vraagt natuurlijk ook om nieuwe trends. Andere kleuren, leuke blikvangers en vernieuwende vormen van styling geven jouw huis een frisse uitstraling. Ben je benieuwd naar de leukste trends die 2020 te bieden heeft? Je vindt ze hier op een rijtje.

Stoere kleuren en materialen
Geef je huidige interieur een robuuste uitstraling door te spelen met materialen zoals staal, onbewerkt hout en andere metalen. Ook donkere kleuren horen bij deze trend. Maak niet je hele woning donker, maar ga voor kleine accenten. Kies er bijvoorbeeld voor om je kunststof schuifpui een donkere kleur te geven, of schilder al je kozijnen. Hoeveel je kozijnen vervangen gaat kosten is afhankelijk van de materialen, maar deze investering zorgt ervoor dat je prachtige blikvangers in huis hebt.

Een beetje drama
In 2020 hoef je niet te voorzichtig zijn met je interieur. Laat je inspireren door trends op Pinterest en Instagram en creëer dramatische beelden met opvallende accessoires, behang, verlichting en in het oog springend meubilair. Wees niet bang om een bepaald thema uit te kiezen, zoals Hollywood glamour of een Parijse bistro. Creëer je eigen filmset met alles erop en eraan, zodat jij in een totaal andere wereld wordt gezogen. Het is niet nodig om je hele interieur op deze manier te stylen, maar er gaat niets boven een dramatische leeshoek of eetkamer.

Wabi Sabi
Wabi Sabi wordt waarschijnlijk een van de grootste trends in het aankomende jaar. Hierbij staat imperfectie centraal. Je huis is een levendige plek waar niets altijd hetzelfde blijft. Dat mag te zien zijn in je interieur. Accessoires hoeven niet perfect op een rijtje te staan, houten meubilair mag wat krasjes hebben en het dekentje op je bank mag rommelig zijn. Met deze trend benadruk je bovendien de levendigheid van natuurlijke materialen. Waar kunststof vaak perfect symmetrisch is, hebben hout, riet en wol allemaal rauwere randjes.

Duurzame keuzes
De duurzame trend is nog belangrijker in 2020. Daarom zie je steeds meer vintage meubilair terug in woonbladen. Ga eens naar de kringloop en zie wat voor unieke meubelstukken daar te vinden zijn. Koop je liever iets nieuws? Ga dan voor natuurlijke materialen die op een verantwoorde manier zijn verwerkt. Denk hierbij aan hout dat van een goede bron komt en materialen die niet met chemische stoffen zijn bewerkt. Zo zet jij je beste beentje voor, ook in je eigen interieur.

(Dit is een betaald artikel)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant