Met de familievoorstelling gaat een langgekoesterde wens van Donna Musica in vervulling.
Met de familievoorstelling gaat een langgekoesterde wens van Donna Musica in vervulling. Foto: aangeleverd

Donna Musica speelt 'Peter én… de Moldau!'

Algemeen

HEILOO - Dit jaar gaat voor Donna Musica een langgekoesterde wens in vervulling. Een familievoorstelling rond twee bekende muziekstukken die zij al sinds hun jeugd goed kennen: Peter en de Wolf van Prokovjev en de Moldau van Smetana.

Een vertelconcert vol spannende muziek, dierenverhalen en muzikale sprookjes. We horen al spelend en vertellend de steeds wisselende Moldau-rivier door het landschap stromen dankzij het beroemde klassieke muziekstuk, de Moldau van Smetana. Na de pauze het bekende Russische verhaal en muziekstuk Peter en de Wolf van Sergei Prokovjev. Dit alles bewerkt voor piano, cello, viool en verteller.

Naast het bestaande verhaal van Peter en de Wolf, bedacht regisseur/vertelster Carien van Opstal een verhaal bij de Moldau, gebaseerd op een oude volksvertelling. Pianist/arrangeur Hendrik-Jan Bosma heeft de muziek bewerkt voor piano, viool en cello. Een spannende en speelse manier om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek, maar ook volwassenen zullen er veel plezier aan beleven.

Kaarten reserveren
Datum: zondag 9 februari 2020
Tijdstip: 10.30 – 11.30 uur
Plaats: Bibliotheek Heiloo

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant