Egmond Wandel Marathon van start

EGMOND - Of je nu een dag 10,5 kilometer wandelt of twee dagen 21,1 kilometer: de Egmond Wandel Marathon is hoe dan ook een mooie prestatie. De organisatie van Egmond Wandel Marathon is super blij dat zij weer zoveel wandelaars aan de start kunnen verwelkomen: 13.200 in totaal, verdeeld over de twee dagen. Ondanks de kou was het een enorm geslaagde dag.

Er zijn twee routes te bewandelen, namelijk de Zuidroute en de Noordroute. De Zuidroute voert je over het Noordzeestrand in de zuidelijke richting. Deelnemers aan de 21,1 km verlaten het strand richting Castricum aan Zee om vervolgens door Kennemer Duincamping Bakkum door de duinen op de Middenweg uit te komen. Hier ontmoeten zij de 10,5 km wandelaars, die al eerder het strand hebben verlaten. Daarna wordt via het duingebied de finish in Egmond aan Zee bereikt.

De Noordroute brengt je langs het Noordzeestrand in noordelijke richting. Wie voor de langere afstand heeft gekozen, verlaat het strand bij de Kerf om de Schoorlse Duinen van het Staatsbosbeheer in te gaan. Nadat vervolgens het Noordhollands Duinreser- vaat van PWN is binnengetreden, doe je het gezellige dorpje Bergen aan Zee aan. Hier verlaten ook de 10,5 km lopers het strand. Via beschutte kronkelweg- getjes loop je richting de finish in Egmond aan Zee.

Vandaag vond de eerste dag van de Wandel Marathon plaats. Morgen is de tweede dag. Heb jij gelopen of ga je nog? We ontvangen graag jullie foto's!

Meer berichten