Fitz en Sophie kunnen niet wachten om op snowcamp te gaan.
Fitz en Sophie kunnen niet wachten om op snowcamp te gaan. Foto: aangeleverd

Sportklasleerlingen PCC Heiloo op snowcamp

Algemeen

HEILOO - Voor 75 sportklasleerlingen van PCC Heiloo breekt begin februari misschien wel het allerbelangrijkste moment van het schooljaar aan. Ze gaan op snowcamp naar Oostenrijk. Voor het eerst zonder ouders naar het buitenland, dat is spannend!

Sophie (12 jaar, Alkmaar) stond tijdens de clinic bij Il Primo in Bergen voor het eerst op de lange latten: "Snowboarden deed ik al eens met mijn vader, maar skiën gaat veel sneller! Fitz (13 jaar, Alkmaar) kan niet wachten totdat hij in de bus kan stappen: "Het snowcamp was voor mij misschien wel de belangrijkste reden om voor de sportklas te kiezen." Hij kijkt vooral uit naar de gezelligheid van de skiweek: "Het is de eerste keer zonder mijn ouders, maar we mogen gelukkig wel videobellen met thuis." Rob Baltus, directeur PCC Heiloo: "Een sportieve levensstijl hoort bij ons als 'gezonde school'. In onze sportklas laten we onze leerlingen kennismaken met een keur aan mooie sporten. Ze leren ook vaardigheden aan zoals leidinggeven, presenteren en 'fair play'. Daar hebben ze later in hun leven veel profijt van."

De leerlingen die niet meegaan met het snowcamp wacht een bijzondere projectweek met een cursus programmeren, een 'Get Fit Bootcamp' en creatieve workshops. Ook leuk, maar Sophie kan niet wachten tot het 2 februari is: "Ik heb er zo'n zin in, lekker keihard van de berg af, dat is echt fantastisch!"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant