De 'nieuwe' De Kandelaar
De 'nieuwe' De Kandelaar (Foto: STiP Fotografie)

Nieuwe inrichting voor deel De Kandelaar

HEILOO – Op 22 januari heeft wethouder Rob Opdam een deel van De Kandelaar feestelijk heropend. Dit deel is opnieuw ingericht. Het betreft het deel tussen de huisnummers 1 tot en met 23.

Parkeerproblemen, bomen die aan het einde van hun levensduur waren en een bestrating die toe was aan groot onderhoud. Ook zorgde de wortelgroei van de bomen voor problemen met het riool. Dit was de aanleiding om vorig jaar met de bewoners van De Kandelaar (huisnummers 1 tot en met 23) in gesprek te gaan en te zoeken naar oplossingen.

Op basis van alle op- en aanmerkingen is er een tekening gemaakt: een voorlopig ontwerp. Dit ontwerp is voorgelegd aan de bewoners. Kleine aanpassingen zijn doorgevoerd en daarna is het ontwerp definitief gemaakt. Door de goede samenspraak met de bewoners noemde de wethouder het een geslaagd project betreft participatie.

De werkzaamheden voor herinrichting startte vorig jaar november en waren half december afgerond. Dankzij de inbreng en betrokkenheid van de bewoners is hun woonomgeving weer op orde en door het gebruik van duurzame materialen op de toekomst voorbereid. Er zijn nieuwe plantvakken gemaakt, nieuwe bomen, 6 Tilia Cordata 'Rancho' geplant en voor de huisnummers 1 tot en met 23 is een nieuwe stoepindeling gemaakt. Een indeling met inspringende vakken zodat er door voetgangers goed over het trottoir gelopen kan worden en de auto's op de opritten kunnen worden geparkeerd.

Meer berichten