Edith bij het logo van haar praktijk; het roodborstje. Dit staat voor 'thuiskomen bij jezelf'.
Edith bij het logo van haar praktijk; het roodborstje. Dit staat voor 'thuiskomen bij jezelf'. (Foto: STiP Fotografie)

Ergotherapeut Edith Zomerdijk opent eigen praktijk

LIMMEN – Zaterdag 18 januari opent ergotherapeut Edith Zomerdijk haar praktijk in Limmen. Naast ergotherapie voor volwassenen en kinderen biedt Edith als enige in de regio de ReAttach-therapie aan.

Na haar middelbare school is Edith ergotherapie gaan studeren. Zij heeft op veel gebieden stage gelopen, van kind tot revalidatie tot verpleeghuis. Als ergotherapeut in de revalidatie is zij aan de slag gegaan. Naast de revalidatie is zij doorgerold naar de langdurige ouderenzorg en na 3 jaar is zij gaan werken in een eerstelijns(kinder)ergotherapie praktijk.

Naast ergotherapie geeft en ontwikkelt Edith trainingen. Met name trainingen in PDL, dit is een methodiek die staat voor Passiviteiten van het Dagelijks Leven.

Ook werkt zij één dag in de week bij Kindcentrum Het Kleurenorkest in Limmen.

Eigen praktijk

En nu opent zij haar eigen praktijk. In haar werk onderscheidt zij zich van andere ergotherapeuten door niet alleen naar de cliënt zelf te kijken maar ook de naasten mee te nemen in het proces van behandelen. Edith: "Als een vader of moeder bij mij komt voor een behandeling kijk ik ook altijd naar de rest van het gezin. De partner maar ook de kinderen zullen begeleiding nodig hebben bij de verandering die binnen het gezin plaatsvindt doordat iemand daarbinnen hulp nodig heeft.

ReAttach

Verder werkt Edith met de ReAttach-therapie. Maar wat is dat nu precies? Edith: "ReAttach is een cognitieve behandeling die gericht is op het verbeteren van de sensorische integratie, ofwel het verbeteren van de prikkelverwerking (informatie, gebeurtenissen en emoties). Tijdens een ReAttach behandeling wordt het verwerken van meerdere zintuigelijke prikkels gestimuleerd en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd en geautomatiseerd. Hierdoor krijgt men meer rust en ruimte in het hoofd, kan men beter organiseren, plannen en prioriteiten stellen. Ook komt de cliënt steviger in de schoenen te staan en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook kan men beter emoties reguleren."

Open dag

Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijkruimte van Edith? Loop dan tijdens de opening even binnen op zaterdag 18 januari van 10.00 tot 12.30 uur. De praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Limmen, Zonnedauw 2 (eerste etage), 1906 HA Limmen.

Voor meer info: www.edithzomerdijk.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten