V.l.n.r.: Janno Groenendijk, Suzanne Nielen, Martijn Brouwer, Martijn Meereboer.
V.l.n.r.: Janno Groenendijk, Suzanne Nielen, Martijn Brouwer, Martijn Meereboer. (Foto: aangeleverd)

Studenten ontwerpen: de KlapjeKrat

REGIO - Drinkt u ook wel eens een lekker speciaal-, alchoholvrij- of mixbiertje? Waar bergt u deze na consumptie op? Velen doen dit los in huis of in een tas of krat, omdat bij aankoop van deze biertjes geen krat wordt meegeleverd. De flesjes op de grond en in de tassen en kratten vallen om, de laatste druppels bier lekken eruit en u heeft een vieze vloer en klevende tassen en kratten. Dat wilt u niet.

Vier studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool Inholland Alkmaar hebben hiervoor de oplossing bedacht, namelijk: de KlapjeKrat. In het laatste jaar van hun opleiding doen ze mee aan een project van de Stichting Jong Ondernemen. Bij dit project krijgen studenten de kans om een half jaar lang hun eigen bedrijf te runnen. De studenten doen onderzoek naar een probleem waarvoor een oplossing moet worden bedacht. Bij de oplossing moet rekening worden gehouden met de duurzaamheid en innovativiteit van het product. Het product wordt vervolgens geproduceerd om daarna te kunnen verkopen.

De KlapjeKrat verzorgt de gebruiker in gemak bij het opbergen en retourneren van de lege bierflesjes. De KlapjeKrat is opvouwbaar, waardoor het geen onnodige ruimte inneemt wanneer u hem niet gebruikt. Ideaal voor studenten. In de KlapjeKrat passen alle maten bierflesjes, zelfs de flesjes van de breedste speciaalbiertjes passen in het krat. Eén KlapjeKrat heeft twee handvatten. Eén handvat voor wanneer een enkel krat wordt gebruikt en een tweede handvat waarmee twee kratten samengevoegd kunnen worden tot één, hoe handig?! Voor de klein- en grootgebruikers van bier dus de oplossing voor hun probleem.

Heilooër Martijn Brouwer, een van de studenten: "Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het verkopen van de KlapjeKrat. Zo bent u ons misschien al op diverse kerstmarkten tegengekomen. Veel mensen herkennen het probleem en vinden het een goede oplossing, waardoor vaak tot verkoop wordt overgegaan. Ondertussen hebben we gewoon nog lessen en moeten we ons laatste studiejaar halen. Het kost veel tijd, waardoor het is fijn dat we die waardering krijgen. Wilt u meer informatie over de KlapjeKrat of wilt u er een aanschaffen? Kijk dan op de website www.Klapjekrat.nl. Bestel snel want OP=OP."


 

Meer berichten