Burgemeester Hans Romeyn houdt zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak.
Burgemeester Hans Romeyn houdt zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. (Foto: STiP Fotografie)

Hashtag samenwerkenloont

HEILOO - Op 6 januari hield de gemeente, in de Witte Kerk, zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. In zijn nieuwjaarstoespraak refereerde burgemeester Hans Romeyn aan de gebeurtenissen van afgelopen jaar. Tevens blikte hij vooruit naar wat ons in het jaar 2020 te wachten staat.

De burgemeester probeert enkele dagen voor het begin van het nieuwe jaar na te denken over de nieuwjaarstoespraak. Ieder jaar weer komt hij tot de ontdekking dat het een heel gepuzzel is om de toespraak te schrijven. Maar het grappige is dat hij ieder jaar op één of andere manier inspiratie krijgt. Ondanks dat gepuzzel, of juist dit jaar dankzij het gepuzzel. Het gepuzzel wilde Romeyn de aanwezigen niet onthouden. Vandaar dat er op vier statafels tijdens deze nieuwjaarsreceptie puzzels waren neergelegd. Puzzels van foto's van ons mooie Heiloo. Hij nodigde de aanwezigen uit om de puzzels met elkaar te maken. Burgemeester Romeyn: "Ik verzeker u, samenwerken loont, ook tussen de verschillende tafels, want ook samenwerking tussen de tafels is noodzakelijk.

Terugblik

Verder kijkt de burgemeester terug op 2019. Er is veel gebeurd. Van een grote brand die de Nieuwe Westert in as legde tot de enorme brand in de Notre-Dame in Parijs.

In ons eigen dorp waren er op hol geslagen paarden, het noodlottige ongeval van Kees Burger, de Koninklijke onderscheiding van Henk Morsch en de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang bij de Vennewatersweg. Mireille Kaptein werd zakenvrouw van het jaar en er kwam een recordaantal mensen naar zwembad Het Baafje. Ook Timmerdorp was dit jaar weer een groot succes.

Vooruitblik

Voor 2020 staan er weer nieuwe uitdagingen op het programma. Onder andere de spoorwegonderdoorgang zal opengaan. Zuiderloo en Zandzoom zullen verder worden ontwikkeld. Maar ook het gebied rond de Witte Kerk, het gemeentehuis en het Loo staan in 2020 op de agenda voor verdere ontwikkeling.

Tot slot nodigt de burgemeester iedereen van harte uit mee te helpen de uitdagingen waar we het komende jaar weer voor staan aan te gaan, de vraagstukken te helpen oplossen, elkaar te helpen om van de losse puzzelstukken een mooi geheel te maken. "Heiloo, de Heilooër gemeenschap is het meer dan waard: #samenwerkenloont ten behoeve van een mooi en NatuurlijkHeiloo!", aldus burgemeester Hans Romeyn.

Wilt u de gehele toespraak van de burgemeester nalezen? Dat kan op: www.heiloo.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten