Het diamanten echtpaar samen met de burgemeester in de tuin van hun woning.
Het diamanten echtpaar samen met de burgemeester in de tuin van hun woning. (Foto: STiP Fotografie)

"Ik moest onderwijzer worden, maar ik vertikte het"

HEILOO - Zondag 5 januari waren de heer J.C.F. van Osch en mevrouw M.H.J. van Osch-Prudon 60 jaar getrouwd. Burgemeester Hans Romeyn kwam het het echtpaar op 6 januari feliciteren met hun diamanten trouwdag.

Meneer (82) is geboren in Berlicum en komt uit een gezin met 11 kinderen. Mevrouw (82) is geboren in Amsterdam en komt uit een gezin met 5 kinderen. De moeder van meneer was onderwijzeres en zag graag dat haar kinderen ook als leraar gingen werken. "Maar wat mijn moeder wilde, wilde ik niet," aldus meneer Van Osch. "Ik moest onderwijzer worden, maar ik vertikte het." Meneer ging een hele andere kant. Hij heeft zijn hele leven bij de KPN (vroeger PTT) gewerkt. Eerst in Amsterdam, daarna in Lisse en uiteindelijk in Alkmaar.

Het echtpaar Van Osch is elkaar tegen gekomen in Amsterdam toen meneer voor zijn gezondheid door zijn moeder naar Amsterdam werd gestuurd. Hij kwam terecht in een kosthuis wat gelegen was boven het huis waar mevrouw met haar ouders woonde. Na hun huwelijk heeft het echtpaar eerst tot 1975 in Amsterdam gewoond. Daarna zijn zij verhuisd naar Oostzaan. In 1983 zijn zij in Heiloo komen wonen.

Het echtpaar heeft 3 kinderen (2 dochters en 1 zoon), 3 kleindochters en 4 achterkleinzonen. In april vieren zij hun diamanten huwelijk met een groot feest in Koningsbosch.

Tekst: Yvonne van Stiphout  

Meer berichten