V.l.n.r. Marieke van Bakel, penningmeester Oosthonk; voorzitter HBC; Petra Vijzelaar, Rabobank
V.l.n.r. Marieke van Bakel, penningmeester Oosthonk; voorzitter HBC; Petra Vijzelaar, Rabobank

Heilooër bridgeclub speelt verder in Oosthonk

Algemeen

HEILOO- Ongeveer acht jaar geleden werd het huurcontract van het Open Huis, dat de Heilooër Bridgeclub (H.B.C.) met de gemeente had, opgezegd omdat deze ruimte een andere bestemming kreeg. 
Eerst kon H.B.C. in een zaal op het Willibrordusterrein terecht, maar drie jaar geleden werd ook dit huurcontract opgezegd. De enige mogelijkheid was nog om een zaal in het Fletcherhotel te huren. Door de veel hogere huurprijs moest men besluiten van twee avonden terug te gaan naar een avond in de week. Ook de ligging was voor een aantal leden bezwaarlijk. Dit kostte de club veel leden. Contributieverhoging was hierdoor noodzakelijk.

Het bestuur bleef zoeken naar een andere speelzaal en vond die uiteindelijk in het Oosthonk. In de gesprekken die beide besturen hadden kwam de staat van onderhoud van het gebouw ter sprake. Het gebouw was van de gemeente overgenomen met veel achterstallig onderhoud. Het dak was aan renovatie toe en dat vergde een forse investering. Een van de leden van H.B.C. was lid van de Ledenraad van de Rabobank en had de mogelijkheid om de directie van de Rabobank te vragen om een financiële ondersteuning € 500. Dit werd onmiddellijk gehonoreerd en tijdens de Kerstdrive op 19 december kwam een medewerkster van Rabobank een cheque overhandigen aan de penningmeester van het Oosthonk.

H.B.C. speelt met veel plezier in het Oosthonk en heeft nog plaats voor enkele nieuwe leden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant