Hand in hand op de foto samen met de burgemeester.
Hand in hand op de foto samen met de burgemeester. Foto: STiP Fotografie

Echtpaar Min 65 jaar getrouwd, op naar de 70

23 dec, 19:00 Algemeen

HEILOO - op 22 december 1954 traden de heer J.C. Min en mevrouw B.H. Min-Tromp, voor de wet, in het huwelijk. Op 21 april 1955 volgde de kerkelijke inzegening. Op 23 december ging burgemeester Hans Romeyn bij het echtpaar langs om ze te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Meneer (90) en mevrouw (88) wonen nog steeds zelfstandig. Met af en toe wat hulp van derden redden zij zich best. Inmiddels woont het echtpaar al 65 jaar op dezelfde plek in Heiloo. De eerste 7 jaar nog in een woning die bij stuifsneeuw het water langs de muren liet lopen. Na de sloop en herbouw van het huis is het een fijn huis geworden waar de 5 kinderen van het echtpaar opgroeiden.

Het echtpaar heeft elkaar bij de broer van meneer Min ontmoet. Mevrouw was in 1951 baker (kraamverzorgster) bij de broer en zijn vrouw en daar zag meneer Min haar. Een bijzonder moment in het leven van het echtpaar was de reis naar Lourdes in 1976. 

Meneer Min heeft bij de linoleumfabriek, de huidige Forbo gewerkt. Later is hij postbode geweest in Heiloo. Mevrouw heeft vroeger bij 'Jan en alleman' gewerkt.

Het echtpaar is op hun trouwdag op 22 december met een klein gezelschap uit eten geweest bij Plaza Cinco. In april/mei 2020 zal het 65-jarig huwelijk groots gevierd worden. Hun oudste zoon, woonachtig in Montana (Amerika), komt dan over. Naast hun 5 kinderen heeft het echtpaar 16 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen, het 13e achterkleinkind wordt in februari 2020 geboren. Het echtpaar hoopt over 5 jaar weer de burgemeester te mogen ontvangen. Ze gaan op naar de 70 jaar getrouwd. En hoe gaan ze dat doen? "Gewoon blijven ademhalen," aldus mevrouw Min.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief