Afbeelding

Kerst, feest van het licht op PCC

Algemeen

HEILOO - Leerlingen en personeel van PCC Heiloo hechten er waarde aan de dagen voor Kerst op een waardige en gezellige manier te beleven. Vandaar dat het schoolgebouw is ondergedompeld in kerstsferen.

Iedereen is in de ban van het feest dat 's avonds zal plaatsvinden. Na 12.00 uur stroomt het gebouw leeg en wordt de aula met medewerking van Jongerenwerk Heiloo verbouwd tot een waar danspaleis. Rond de klok van 20.00 uur maken de leerlingen hun opwachting, opgetut en gestoken in hun mooiste kleren, zoals dat hoort bij een gala. Vanaf de trap in het hart van de aula draait een dj aanstekelijke muziek. Het duurt dan ook niet lang, of er wordt gedanst en gehost.

Bij een gala hoort ook een modeshow. Nog een hoogtepunt deze avond is het bezoek van de kerstman en de kerstvrouw. Als popsterren maken zij, gehuld in rook- en nevelslierten, vanaf de trap hun opwachting. De avond vliegt voorbij en om 22.30 uur klinkt alweer het allerlaatste deuntje. De volgende morgen mag iedereen uitslapen. Om 09.30 uur is er met de mentor een gezellig samenzijn onder het genot van zelf meegenomen lekkernijen.

Kerst biedt ook een opening voor bezinning. Het besef dat velen in deze wereld geen thuis hebben. Daar mogen we onze ogen niet voor sluiten. En dat doen we ook niet. De school wordt met medewerking van Vluchtelingenwerk Heiloo bezocht door vluchtelingen uit Irak, Eritrea, Somalië en Syrië. Zij vertellen de leerlingen hun verhalen. Zo wordt de problematiek van de vluchtelingen tastbaar, komt het dichtbij en ontstaat er ruimte voor begrip.

En dan nemen we afscheid van elkaar. Tot in het nieuwe jaar! Maar eerst een fijne vakantie. Wedden dat menig leerling de komende veertien dagen nog dikwijls terugdenkt aan school!?

Door Rob van Veen

Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant