De eerste 'opbrengst' bij Albert Heijn in Het Hoekstuk.
De eerste 'opbrengst' bij Albert Heijn in Het Hoekstuk. Foto: Kees Scharringa

Inzamelactie D.E waardepunten voor de Voedselbank komt op stoom

Algemeen

HEILOO - Voor het zesde jaar op rij helpt de Lionsclub Alkmaar Phoenix de Voedselbank Alkmaar met het inzamelen van D.E waardepunten ('koffiepuntjes'). De ingezamelde waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie.

De actie is pas begonnen en leverde al ruim 500.000 waardepunten op (ongeveer 1.000 pakken koffie). Vorig jaar leverde de actie 3.200 pakken koffie op, waarvan ongeveer 40% in het verspreidingsgebied van de Uitkijkpost. De rest in Alkmaar, Akersloot, Egmond aan Zee, Bergen, Schoorl en Heerhugowaard. Inzamelboxen zijn te vinden in Heiloo (Uw Slager 't Loo, Bruna 't Loo, Vomar, Albert Heijn Het Hoekstuk, Albert Heijn Rosendaal, Bibliotheek en het Trefpunt), Limmen (drogisterij de Aker), Akersloot (Deen), Egmond-Binnen (DekaMarkt) en Egmond aan den Hoef (Uw Slager). Ook in Alkmaar, Egmond aan Zee, Bergen, Schoorl en Heerhugowaard zijn inzamelboxen te vinden.

Ondanks de goed draaiende economie leven nog veel gezinnen onder de armoedegrens. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt een aantal van deze mensen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe een pak koffie bij. Een pak koffie is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd. Deel uw kopje koffie met iemand anders en geef uw D.E waardepunten aan de Voedselbank!

Contactpersonen voor deze actie: Kees Scharringa - Lions (06-24257451) en Jules Emmaneel - Voedselbank Alkmaar (06-51136158).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant