Afbeelding

Hoe je je tuin groter kan laten ogen

Algemeen

Heiloo is een prachtige plaats, die steeds populairder wordt. Mensen die voorheen in de grote stad woonden, trekken nu naar omliggende plaatsen waarvan Heiloo een voorbeeld is. Heiloo heeft zowel voor jongeren, als ouderen van alles te bieden. Leuke cafés, restaurantjes met heerlijk eten en de traditionele ijssalon. Daarbij is het centrum ontzettend gezellig, met name in de weekenden. Heb jij rond de feestdagen al eens door het centrum gewandeld? Verbaas je over de sfeervolle aankleding en sluit de dag af met een kop warme chocolademelk. Ideaal om weer even op te warmen!

In dit artikel gaan we in op de manier, waarop je de gezelligheid uit Heiloo mee kunt nemen in je eigen woning. Het groter laten ogen van je tuin is hierbij een van de opties.

Zorg voor voldoende ramen in je woning
Een tuin zal groter ogen, wanneer je vanuit de voorkant van je woning naar de achterkant van de tuin kunt kijken. Het creëren van diepte is niet voor niets een belangrijk punt, wanneer je ruimtes optisch groter wilt laten ogen. Kies bijvoorbeeld voor een schuifpui aan de achterkant van je woonkamer. Een schuifpui laat de tuin niet alleen groter lijken, maar zorgt daarbij voor ontzettend veel licht in de woonkamer. Zomers kun je de schuifpui openen om frisse lucht binnen te laten in huis. Heerlijk, na een warme dag!

Tip: in huis kan ook het gebruik van spiegels helpen om ruimtes optisch groter te laten lijken. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van een spiegel in je kleine studeerkamer? Ook in de tuin zou je een spiegel op kunnen hangen.

Een veranda gebruiken in de tuin
Naast de mogelijkheid om een grote raampartij aan het uiteinde de woonkamer te plaatsen, kan ook een veranda helpen. Een veranda biedt niet alleen het voordeel dat de tuin meer diepte krijgt. Ook biedt het beschutting tijdens een zomers buitje! Door de zijkanten van de veranda af te sluiten met een doek of bijvoorbeeld de schutting, zal je daarbij minder last hebben van de wind. Ideaal, om al vroeg in het jaar van een kop koffie op je terras te kunnen genieten. Combineer de veranda met een vuurtafel of een ander verwarmingselement om een gezellige sfeer te creëren. Een veranda bij Fonteyn.nl kopen betekent dat je de keuze hebt uit een ruim aanbod aan veranda's. Kijk hierbij zeker ook eens naar de outlet! Het maakt dat een veranda helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Gebruik geen grote bomen in je inrichting
Een derde mogelijkheid om de tuin groter te laten lijken, is het weglaten van grote bomen. In kleine tuinen maken deze bomen de ruimte vaak relatief donker. Dit zorgt ervoor dat de tuin kleiner zal lijken. Iets wat je juist wilt voorkomen! Schaduw kun je in de zomer zelf creëren door bijvoorbeeld een doek op te hangen. De bomen hoeven hiervoor niet gepland te worden. Je maakt een tuin ook lichter door te kiezen voor een natuurlijke schutting. Plaats bijvoorbeeld een metalen rooster, waar je klimop tegen op kunt laten groeien. Het geeft een heel natuurlijk effect.

Tip: kijk bij het poten van nieuwe planten goed naar de bloeitijd en -periode hiervan. Zo weet je zeker dat er het hele jaar door iets in bloei staat. Dit geeft de tuin meer kleur!

(Dit is een betaald artikel)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant