Afbeelding
Foto: Heiloo.nl

Geen nieuwe paaltjes op Zevenhuizerlaan

Algemeen

HEILOO - De tijdelijke wegversmalling die dinsdag 3 december was geplaatst op de Zevenhuizerlaan, en daarna door onbekenden is verwijderd, wordt niet teruggeplaatst. Per 10 januari 2020 zullen verkeersregelaars regelmatig op de Zevenhuizerlaan vrachtverkeer wijzen op de aangewezen omleidingsroutes. Daarna zet de gemeente zo snel mogelijk in op handhaving.

De tijdelijke wegversmalling op de Zevenhuizerlaan, zorgde voor veel en heftige reacties van weggebruikers. Met het onrechtmatig verwijderen van de paaltjes als resultaat. De versmalling is geplaatst om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de Zevenhuizerlaan te verbeteren. Bewoners hebben veel overlast van trillingen en geluid, veroorzaakt door een toename van doorgaand (vracht)verkeer. Dit komt mede door de afsluiting van de Vennewatersweg. Ondanks vele maatregelen, zoals een vrachtwagenverbod, de ingestelde omleidingsroutes, het aanschrijven van bedrijven en inzetten van verkeersregelaars blijft zwaar vrachtverkeer kiezen voor de route door deze woonstraat.

Verkeersregelaars en BOA's
Om de overlast voor aanwonenden te verminderen besloot het college om deze uiterste (tijdelijke) maatregel te nemen. Dit is in lijn met het verkeersbeleid, waarin staat dat eerst fysieke maatregelen genomen moeten worden. Als laatste redmiddel kan alleen nog handhaving ingezet worden. De gemeente ziet, gezien de huidige situatie, geen andere oplossing meer dan het inzetten van extra BOA's. Dit kost tijd. In de tussentijd zal regelmatig gebruik gemaakt worden van verkeersregelaars, om het vrachtverkeer te weren uit de Zevenhuizerlaan. Daarnaast wordt het vrachtverkeer opnieuw met klem gevraagd om gebruik te maken van de omleidingsroutes (zie website).

Aangifte van diefstal
Het college heeft geen begrip voor de onbekenden die de paaltjes eigenhandig hebben verwijderd. Dit is openbaar bezit en er is dan ook aangifte gedaan van diefstal. Ongeacht de situatie, staat de gemeente altijd open voor een gesprek om samen tot de beste oplossing te komen. Het is onze taak om de belangen van alle inwoners af te wegen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant