Joost Lammerts neemt de cheques in ontvangst van Gusta Becker en Renée Rutte.
Joost Lammerts neemt de cheques in ontvangst van Gusta Becker en Renée Rutte. (Foto: STiP Fotografie)

Boekenclub Trefpunt schenkt donatie aan Westervenne en Amberhof

HEILOO - Gusta Becker en Renée Rutte (respectievelijk voorzitter en penningmeester) van Stichting Vrienden Ouderenwerk Heiloo reikten woensdag 11 december twee cheques uit aan Joost Lammerts, regio directeur Heiloo-Egmond, van de Zorgcirkel. Beide cheques à € 500,00, zullen worden besteed aan activiteiten bij  de locaties Villa Westervenne en de Amberhof.

Stichting Vrienden Ouderenwerk Heiloo (SVOH) is ontstaan uit de Boekenclub welke ooit gevestigd was in de oude jongensschool aan de Westerweg. Ongeveer 25 jaar geleden is de Boekenclub verhuisd naar het Trefpunt en is het een stichting (SVOH) geworden.  De SVOH organiseert 10 keer per jaar een boekenmarkt waar tweedehands boeken tegen een klein bedrag aangeschaft kunnen worden. Iedere laatste zaterdag van de maand, behalve de maanden juli en december, wordt deze boekenmarkt in het Trefpunt gehouden. De boeken zijn afkomstig van mensen die hun gelezen boeken kwijt willen. Vrijwilligers van SVOH zoeken de boeken uit. De hoogwaardige boeken, dus zonder vlekken en scheuren, gaan de verkoop in. De andere worden als oud papier aangeboden aan GP Groot. De stichting ontvangt voor dit oud papier een bedrag. Dit bedrag wordt  samen met de inkomsten van de verkoop van de boeken opgespaard en wordt op een later moment als donatie aan een goed doel geschonken. De donaties worden altijd aan een doel binnen Heiloo geschonken of aan een inwoner van Heiloo die het voor een goed doel buiten Heiloo besteed.

Wilt u uw oude boeken kwijt dan kunt u die iedere dag afgeven bij het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten

Wat vindt u?

Sinds de coronacrisis brengt Uitkijkpost zogenaamde coronapagina's in de krant, met daarin lokale verhalen over corona. Hoe waardeer jij deze pagina's?Reageren!