Foto:
10 vragen aan...

Tien vragen aan... Kaeso Oosters

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen in Heiloo in het huis waar ik tot mijn 14e heb gewoond. Ik ben nu sinds een jaar verhuisd, nog steeds in Heiloo. Het bevalt me prima.

2. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Het lijkt mij heel vet om een keer door het leven te gaan als Martin Garrix, oftewel Martijn Gerritsen. Deze jonge jongen is inmiddels beroemd als een van de beste dj's van Nederland. Het is een jongen vol passie en een mooi doel. Het lijkt mij heel vet om ooit een keer samen met hem iets te mogen doen. Een echt idool!

3. Wat is jouw belangrijke eigenschap?
Ik denk dat mijn belangrijke eigenschap is dat ik te vertrouwen ben. Ik probeer mensen altijd zo goed mogelijk te helpen. Al hebben ze problemen waar ik niks van snap, ik doe altijd mijn best.

4. Wat is jouw passie?
Sporten is voor mij een echte passie. Het liefst ben ik 24/7 aan het sporten. Het moment dat je nergens aan hoeft te denken en lekker je eigen ding kan doen zoals tennissen en hardlopen, vind ik heerlijk. Daar kan ik echt van genieten.

5. Wat wilde je worden als kind?
Als kind wilde ik, net als elk ander kind, profvoetballer worden. Het was een echte jongensdroom. Daarnaast wilde ik ook graag piloot worden, de gedachte aan vliegen en de mooie lucht gaf mij als kind een mooi beeld van de wereld. Dat dacht ik tenminste. Nu zit ik in leerjaar 4 en moet ik beginnen met een keuze te maken voor wat ik later wil doen. Nog steeds lijkt het mij supervet om piloot te worden. Ook lijkt het me dit moment heel leuk om advocaat te worden, maar dan wel in Amerika.

6. Wat zoek je op reis?
Reizen is iets wat ik heel leuk en interessant vind. Elk jaar ga ik samen met mijn ouders op ski- en zomervakantie. Persoonlijk kan ik niet zonder deze dingen. Afgelopen jaar ben ik met school naar Portugal geweest, dit was een belevenis opzichzelf. Het was een reis waarin alle mooie aspecten naar voren komen en daar kan ik echt van genieten. Ook ben ik naar Amerika geweest, dit was een ervaring die ik nooit meer ga vergeten, een land waar ik heel graag nog een keer naar toe wil gaan.

7. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
Persoonlijk vind ik Heiloo een heel mooi dorp. Heiloo heeft allerlei mooie plekken. Zelf vind ik het bos en park mooie plekken, hier kan je lekker hardlopen zonder dat je last hebt van anderen.

8. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik ben een gelukkige jongen. Ik kan al blij worden van het samen zijn met een groep vrienden. De gezelligheid van mensen om me heen doet mij goed.

9. Waarvoor wil je vechten?
Ik wil vechten om mijn eigen doelen te behalen. Ik ben iemand die een doel stelt en daar naartoe wil werken. Dit kan niet altijd als ik er niet voor wil vechten. Sommige mensen lachen je uit als je iets doet wat mensen niet van je verwachten. Persoonlijk doe ik theater, wat zeker niet iedereen van mij zou denken, maar juist daarom kijken mensen soms gek. Daarom vecht ik bijvoorbeeld elk jaar weer voor een voorstelling waaraan je kan terugdenken en laat ik me niet beïnvloeden door de mening van anderen.

10. De persoonlijke vraag van Tanja Witteveen:
'Hoe vind jij het om als 15-jarige jongen in Heiloo te wonen?'

Zoals ik al eerder zei, vind ik Heiloo een fijn dorp. We hebben alles, van sportgelegenheden tot lekkere restaurants. Veel van mijn vrienden wonen ook in Heiloo. Helaas heeft Heiloo maar één middelbare school en moet ik daarom elke dag een halfuur naar school fietsen. Daar komt ook bij dat veel vrienden van school niet ik de buurt wonen. Dat is het enige nadeel van het wonen in Heiloo als 15-jarige. Voor de rest is het ontzettend fijn.

Ik geef de vragen door aan Letty Dekker. Mijn vraag is:
'Jij speelt in het Heilooër Harmonieorkest Caecilia. Vind je dit cultureel genoeg of vind je dat er meer culturele voorzieningen moeten komen in Heiloo?'

Meer berichten