Het ontbranden van de moederkaars.
Het ontbranden van de moederkaars. (Foto: STiP Fotografie)

"Wat er maar even is, is er voor altijd"

HEILOO - Zondagavond 8 december WereldLichtjesDag in Heiloo. Klokslag 7 uur, deed Letty, moeder van de overleden Joris, de moederkaars ontbranden in de Witte Kerk. Een moederkaars die de vele lichtjes voor de overleden kinderen liet branden. Kinderen die nooit vergeten worden en in de harten van de aanwezigen voortleven.

Na de zeven slagen op de gong werden door het trio SYA de namen van de overleden kinderen gezongen. Ouders, kinderen en oma's en opa's kwamen naar voren om hun kaarsjes voor hun geliefd overleden (klein)kind, broertje of zusje aan te steken om vervolgens dit kaarsje op een mooi altaar te plaatsen. Al deze kaarsjes gaven een zee van licht in een bomvolle Witte Kerk.

De vele aanwezigen vonden steun bij elkaar en waren geraakt door het persoonlijke verhaal van Sander. Hij verloor in 2011 zijn dochter Maria. Het meisje mocht maar een paar uur leven. Waardevolle uren voor Sander, zijn vrouw en hun zoontje. Samen met Walter zong hij een speciaal geschreven lied: 'Wat er maar even is, is er voor altijd'. En dit gold voor alle aanwezigen, ieder kind dat sterft, jong of op oudere leeftijd, is er voor de nabestaanden maar even geweest maar wel voor altijd in hun hart.

Tekst: Yvonne van Stiphout   

Meer berichten

Wat vindt u?

Sinds de coronacrisis brengt Uitkijkpost zogenaamde coronapagina's in de krant, met daarin lokale verhalen over corona. Hoe waardeer jij deze pagina's?Reageren!