Foto: Thomas Jarrand on Unsplash

Lichtbrigade: fiets jij veilig in het donker?

HEILOO - Goede fietsverlichting is belangrijk, zeker tijdens deze donkere dagen. Daarom wordt er op 13 december in Heiloo aandacht besteed aan de ANWB Lichtbrigade.

Vervang jij een kapotte fietslamp meteen? Maar liefst 4 op de 10 fietsers doet dat niet*. Toch is het heel belangrijk om dat snel te repareren. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. En dus doen Repair Café Heiloo, Jongerenwerk Heiloo, Veilige Verkeer Nederland en de wijkagenten van Heiloo mee met de ANWB Lichtbrigade. Zij vinden het belangrijk dat iedereen veilig naar school fietst, dus ook veilig naar de training of club. Helemaal nu dat de dagen weer korter worden.

ANWB Lichtbrigade
Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade meer dan 2.500 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.

Fietsverlichtingsactie
Vrijdagochtend 13 december worden de fietsenverlichtingen van de scholieren van PCC Heiloo gecontroleerd. Kapotte lampen zullen, indien mogelijk, meteen vervangen worden.

 * TNS NIPO Publieksonderzoek Fietsverlichting

Meer berichten