Afbeelding

Jeugdfonds Sport & Cultuur breidt uit

Algemeen

HEILOO - Eind november heeft het college van Heiloo ingestemd met uitbreiding van de doelgroep, die gebruik kan maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland heeft het landelijke sportakkoord ondertekend en hiermee besloten het Jeugdfonds ook open te stellen voor de allerjongste kinderen. Deze uitbreiding betekent, dat alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, waarvan de ouders of verzorgers een laag inkomen hebben, vanaf aankomend schooljaar kunnen meedoen. Via de spelregels van het fonds kunnen kinderen worden aangemeld. Kinderen van 0 tot 4 jaar doen nu ook mee in Heiloo! 

Kinderen in minimagezinnen doen mee 
Waar thuis geen geld is om mee te doen aan sport- en culturele activiteiten, lopen kinderen allerlei kansen mis die voor leeftijdsgenootjes misschien vanzelfsprekend zijn. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich bijvoorbeeld beter en wordt de kans op sociale uitsluiting kleiner. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind en voor het gezin. Die ontwikkeling heeft uiteindelijk een positief effect op sociale cohesie in de samenleving. 

Wat het Jeugdfonds kan doen
Het Jeugdfonds creëert kansen voor kinderen van 0 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sport- of cultuurvereniging. Het gaat om reguliere sporten als voetbal, volleybal en tennis of creatieve bezigheden als dansen, muziek maken of deelnemen aan de scouting. Via de spelregels wordt het via het Jeugdfonds wel mogelijk voor deze kinderen om hieraan mee te doen, omdat de gemeente hieraan bijdraagt. 

Het Jeugdfonds werkt met aanmeldingen
Voor Heiloo is informatie over de spelregels van het Jeugdfonds te vinden op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur. Op deze website kan worden gekozen voor sport of cultuur en de gemeente (waar men woont) worden aangeklikt, waarna verdere informatie volgt. Het is belangrijk om te weten dat alleen een intermediair een aanvraag kan indienen. Een intermediair is een professional die betrokken is bij een gezin. Dit kan bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, schuldhulpverlener, leerkracht, buurtsportcoach of een andere professional zijn. De buurtsportcoach in de gemeente kan daarnaast vragen beantwoorden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant