Paaltjes Zevenhuizerlaan verdwenen

HEILOO - De pas geplaatste paaltjes op de Zevenhuizerlaan in Heiloo zijn gisteren door nog onbekenden verwijderd.

De plaatsing van de paaltjes op de Zevenhuizerlaan was al weken van tevoren aangekondigd. Afgelopen maandag was het zo ver, de plaatjes werden geplaatst. Gisteren zijn de paaltjes door onbekenden verwijderd. Op social media circuleerde het al snel dat de brandweer de paaltjes zou hebben weggehaald, maar dit is niet het geval. De gemeente heeft gelijk contact opgenomen met de brandweer. De brandweer heeft naar de gemeente toe bevestigd dat zij niet degene zijn, die de paaltjes heeft weggehaald. Maar wie dan wel? Op dit moment is dit nog niet onbekend. Als je een idee hebt, horen wij dat graag! 

Reactie gemeente
Wij vroegen de gemeente om een reactie. De afsluiting van de Vennewatersweg, tot eind mei 2020, zorgt voor extra verkeer op onder andere de Zevenhuizerlaan. Ook doorgaand vrachtverkeer neemt deze route om de spoorweg te passeren. Dit zorgt voor trillings- en geluidsoverlast voor bewoners en lastige verkeerssituaties. Er zijn verschillende pogingen gedaan om het vrachtverkeer uit deze straat te weren. Maar ondanks het instellen van een vrachtwagenverbod, het plaatsen van extra borden, wegversmallingen, gerichte communicatie aan bedrijven en de inzet van verkeersregelaars, is dat onvoldoende gelukt. De paaltjes waren geplaatst om van de Zevenhuizerlaan een doodlopende straat voor vrachtverkeer te maken. En zo de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verbeteren.

Het plaatsen van de paaltjes heeft heftige reacties veroorzaakt. Met als gevolg dat de paaltjes ongevraagd, door onbekenden zijn verwijderd. Gezien deze reacties wordt onderzocht hoe wij toch de leefbaarheid en verkeersveiligheid voor de bewoners van de Zevenhuizerlaan kunnen verbeteren. Dat staat nog steeds voorop. Of het terugplaatsen van de paaltjes tot de mogelijkheden behoort, kan de gemeente nu nog niet zeggen. Feit blijft dat diverse wegen in Heiloo niet geschikt zijn voor (doorgaand) vrachtverkeer. Gemeente Heiloo doet daarom opnieuw een oproep aan het vrachtverkeer om gebruik te maken van de alternatieve omleidingsroutes

Meer berichten