Nieuwe paaltjes Zevenhuizerlaan zorgen voor ophef

HEILOO - Deze week zijn de nieuwe paaltjes op de Zevenhuizerlaan tussen de kruispunten met de Hoogeweg en de Haesackerlaan geplaatst.

Door deze versmalling wordt de Zevenhuizerlaan alleen voor vrachtverkeer een doodlopende straat. Autoverkeer kan wel langs de versmalling.Het college neemt deze maatregel om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de Zevenhuizerlaan te verbeteren. De afsluiting van de Vennewatersweg zorgt namelijk voor extra verkeer op onder andere de Zevenhuizerlaan. Ook doorgaand vrachtverkeer neemt deze route om de spoorweg te passeren. Dit zorgt voor trillings- en geluidsoverlast en lastige verkeerssituaties. Er zijn verschillende pogingen gedaan om het vrachtverkeer uit deze straat te weren. Maar ondanks het instellen van een vrachtwagenverbod, het plaatsen van extra borden, wegversmallingen, gerichte communicatie aan bedrijven en de inzet van verkeersregelaars, is dat onvoldoende gelukt. Het college heeft daarom besloten om van de Zevenhuizerlaan een doodlopende straat voor vrachtverkeer te maken. De versmalling blijft totdat de Vennewatersweg weer open is. Daarna wordt gekeken of de versmalling nog langer nodig is.

De paaltjes zorgen voor veel ophef op social media, waaronder op Facebook. Meer informatie lees je in dit eerder geplaatste artikel. 

Update: de paaltjes zijn inmiddels door onbekenden weggehaald. Gemeente Heiloo heeft dit nog niet te weten achterhalen en denkt na over de vervolgstappen die zij gaan nemen. 

Meer berichten