De cast van 'Dierendief' met regisseur Torsten Colijn.
De cast van 'Dierendief' met regisseur Torsten Colijn. (Foto: Afshin Bahrami)

Filmpremière voor leerlingen Radboudschool

HEILOO - Bijna een jaar moesten ze erop wachten, de leerlingen van de Radboudschool die meededen aan het filmproject Wereldreis De Ontdekking (WDO), maar maandag 2 december ging hun film 'Dierendief' dan toch in première.

De leerlingen deden een jaar geleden mee aan het eerste WDO filmproject op de Radboudschool, een project dat buiten schooluren wordt aangeboden en waar leerlingen bewust voor kiezen om aan mee te doen. Het project wordt aangeboden aan leerlingen van groep 5 tot en met groep 8. Onder begeleiding van regisseur en acteur Torsten Colijn verzint de groep een onderwerp, een verhaal en uiteindelijk wordt de film waarin alle leerlingen een rol(letje) spelen, daadwerkelijk opgenomen.

Na de filmopnames begint het proces van montage, muziek en finetunen, iets dat bij deze film door omstandigheden langer duurde dan gebruikelijk. Uiteindelijk werd het wachten beloond, want wat straalden de filmsterren tijdens hun première. Ietwat onwennig stapten ze uit de limousine op de rode loper, maar de zenuwen verdwenen bij het zien van ouders, opa's en oma's en andere familie en geïnteresseerden. Na de ontvangst en een korte inleiding van Torsten was daar het moment suprême, hun film op het grote witte doek.

Voor de leerlingen was het deze ontdekkingsreis een bijzondere ervaring. En wat hebben zij maandagavond genoten van hun moment. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heiloo heeft steeds meer winkels. Van mode, sport, doe het zelf tot cadeaus. Winkelt u in?Reageren!