Afbeelding

Tien vragen aan... Tanja Witteveen

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis van Alkmaar, maar was diezelfde dag al in mijn ouderlijk huis in Heiloo waar ik nu al 19 jaar met veel plezier woon.

2. Wat wilde je worden als kind?
Toen ik 4 was wilde ik heel graag een groen toverelfje worden maar ik kwam er al snel achter dat dit niet een heel realistisch toekomstbeeld was. Daarna wilde ik graag juf op de basisschool worden. Sinds 3 jaar wil ik graag psycholoog worden en daar ben ik ook nu hard voor aan het leren aan de VU in Amsterdam.

3.Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Ik ben al sinds 8 jaar vegetariër. Ik ben vegetariër geworden na een vakantie in Zuid-Afrika, ik vond het eten van dieren zielig. Nu ben ik nog steeds vegetariër ook omdat het goed is voor het milieu om geen vlees te eten.

4. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Er zijn tegenwoordig heel wat maatschappelijke problemen die echt niet leuk zijn. Ik vind het bijvoorbeeld heftig dat er nog steeds zoveel racisme is. Als een blanke vrouw maak ik dit niet vaak mee maar ik zie het wel vaak voorbij komen op straat of social media en ik begrijp er echt niets van. Is het echt zo moeilijk om mensen te accepteren hoe ze zijn?

5. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Ik ben van mezelf erg vrolijk en zie vaak het goede in mensen of situaties. Ik vind dit zelf wel een mooie eigenschap omdat ik mensen hierdoor aan het lachen maak of gewoon vrolijker zie worden wat mij dan weer blij maakt!

6. Wat zoek je op reis?
Ik hou erg van reizen, dus dit doe ik ook graag veel. Het leukste vind ik altijd de verschillende culturen te leren kennen. Alles verschilt van elkaar wat elk land weer uniek maakt.

7.Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
Ik kan enorm genieten van de bossen in Heiloo, hoe de bladeren geel en oranje zijn in de herfst of mooi groen tijdens de zomer. Ik vind het Maalwater ook erg mooi. Ik ga er regelmatig met mijn pony een buitenritje maken.

8. Van welke kleine dingen word je blij?
Oeh ik word van heel veel dingetjes blij. Als de hemel strak blauw is, als ik een lief appje krijg van een vriendin of vriend, in de auto rijden met vrienden en goede muziek luisteren ( of meezingen ) of door oude foto's heen bladeren en oude herinneringen ophalen is ook iets wat mij altijd blij maakt!

9. Wat is jouw zwakte?
Ik vind het leuk om heel veel dingen te doen en hierdoor doe ik soms te veel. Ik heb dus moeite met soms een stapje terug te nemen en even op adem te komen. Maar ik heb hele lieve ouders en vrienden die altijd even zeggen als ik te veel aan het doen ben.

10. De persoonlijke vraag van Martijn de Visser: "Jij speelt al jaren bij Stichting Jeugdtheater Heiloo en bent dus betrokken bij culturele activiteiten hier. Vind je dat er in Heiloo genoeg met cultuur wordt gedaan? Zo nee, wat zou je graag nog willen zien?"

Ik vind dat in Heiloo veel culturele activiteiten of andere activiteiten worden gedaan. Ik heb zelf op basketbal en de Hobbyfarm gezeten. En ik ben al zeven jaar lid bij Stichting Jeugdtheater Heiloo wat ik heel erg leuk vind. Maar er is ook de scouting en allerlei sporten waar je aan deel kan nemen. Ik vind dat Heiloo dit echt goed aanpakt!

Ik geef de vragen door aan Kaeso Oosters. Mijn vraag aan hem is: "Als 15-jarige jongen, hoe vind jij het om in Heiloo te wonen?"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant