Vertrouwen, beheersing en weerbaarheid zijn drie van de zes waarden die de kinderen leren tijdens de lessen schooljudo.
Vertrouwen, beheersing en weerbaarheid zijn drie van de zes waarden die de kinderen leren tijdens de lessen schooljudo. (Foto: aangeleverd)

Schooljudo op OBS MEander

HEILOO - Obs Meander is dit jaar gestart met schooljudo. Dit is een programma waarbij een judoleraar, 'entertrainer' genoemd, de basis van deze vechtsport uitlegt. Doel is niet alleen om meer te sporten, maar vooral om door middel van judo belangrijke begrippen als respect en vertrouwen bij te brengen.

Onder leiding van entertrainer Thijmen nemen alle kinderen van Meander vier weken lang deel aan deze lessen. Gehezen in judopak leren ze op de mat op een speelse manier verschillende judotechnieken aan.

In omliggende plaatsen, zoals Castricum en Alkmaar, wordt schooljudo deels of geheel gefinancieerd vanuit de gemeente. Marieke, directeur van obs Meander, zag op andere scholen hoeveel plezier kinderen hadden in deze lessen en besloot zelf actie te ondernemen. Naast het plezier, wat ook een 'waarde' van schooljudo is, leren kinderen hoe je goed met elkaar om gaat aan de hand van 6 waardes: vertrouwen, samenwerken, respect, weerbaarheid, plezier en discipline.

Schooljudo sluit hierdoor perfect aan bij het motto van de school: 'Vol trots en vertrouwen in beweging'.

Meer berichten