Samensteller van de tentoonstelling, Joop Tulp ontvangt van Sinterklaas een cadeautje.
Samensteller van de tentoonstelling, Joop Tulp ontvangt van Sinterklaas een cadeautje. Foto: STiP Fotografie

O, kom er eens kijken in het Historisch Museum

Human Interest

HEILOO - Vrijdagmiddag 22 november kwam, niemand minder dan, Sinterklaas de nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum openen. Een tentoonstelling die geheel gewijd is aan de Goedheiligman.

Voor de Sint arriveerde mochten de aanwezigen laten horen dat zij alle Sinterklaasliedjes nog goed kenden. Onder begeleidingen van een accordeon werden de liedjes uit volle borst meegezongen.

Tijdens de opening werden verschillende leden van de Historische Vereniging naar voren geroepen om even naast de Sint plaats te nemen. Als laatste werd samensteller van de tentoonstelling Joop Tulp naar voren geroepen. Sinterklaas had als dank een cadeau voor Joop meegenomen.

De tentoonstelling laat mooie authentieke materialen, spannende verhalen, oude foto's, vele boeken en veel wetenswaardigheden over de Sinterklaasintochten in Heiloo door de jaren heen zien. Daarnaast zal Joop Tulp op 26 november om 19.30 uur een lezing houden over de Sint en zijn gebruiken.De tentoonstelling is te zien tot en met 8 december en de toegang is gratis. Voor kinderen ligt een leuke verrassing klaar.

Tekst: Yvonne van Stiphout  

Tijdens de opening van de tentoonstelling mengt Sinterklaas zich onder de genodigden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant