De Sint heeft gevraagd of de kinderen langs de route op die dag de vlag willen uithangen, want dat vindt hij zo'n feestelijk gezicht.
De Sint heeft gevraagd of de kinderen langs de route op die dag de vlag willen uithangen, want dat vindt hij zo'n feestelijk gezicht. (Foto: aangeleverd)

Sinterklaas komt naar Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Ook dit jaar zal de Sint samen met zijn Pieten weer zijn feestelijke intocht in Egmond aan den Hoef maken en wel op zondagmiddag 24 november. Natuurlijk begeleidt de fanfare van Lamoraal hen weer bij de optocht.

Route Optocht
De intocht begint om 14.15 uur bij het Dorpshuis en gaat dan via de Julianaweg, de Schoolstraat en de Slotweg. Daarna linksaf over de Herenweg naar de Mosselaan en rechtsaf naar de Bisschopskroft. Dan gaat de optocht terug via de Mosselaan, de Dorpskroft en de Herenweg naar de Julianaweg. Om ongeveer 14.45 uur zal de Sint weer bij het Dorpshuis op Hanswijk aankomen.

De Sint heeft gevraagd of de kinderen langs de route op die dag de vlag willen uithangen, want dat vindt hij zo'n feestelijk gezicht.

Feest in het Dorpshuis
Na de optocht is er van 15.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis Hanswijk een feestprogramma met Sint en zijn Pieten. Dit programma is speciaal bedoeld voor alle jonge kinderen t/m groep 5 van Egmond aan den Hoef. De Sint hoopt dat al die kinderen kunnen komen en dat ze alvast veel oefenen met zingen.

In de zaal is beperkt zitplaats voor begeleidende ouders. Verder mogen i.v.m. de veiligheid kinderwagens of buggy's niet in de zaal. U kunt deze in een aparte zaal van het Dorpshuis 'stallen'.

Bij slecht weer vervalt de optocht. Het feestprogramma in het Dorpshuis gaat onafhankelijk van de weersomstandigheden altijd door. De zaal is kort voor 15.00 uur geopend.

Meer berichten